Akşemseddin Camii bahçesinde önceki akşam gerçekleştirilen iftara İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, TDV Çorum Şubesi Temsilcisi Mustafa Ersoy ve Müftülük çalışanları başta olmak üzere aralarında kentte yaşayan Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu çok sayıda sığınmacı ve göçmenin de bulunduğu yaklaşık 2000 kişi katıldı.

İftar yemeğinden önce katılımcılara Çorum’un farklı camilerinde görev yapan din görevlileri tarafından çeşitli ilahi ve kasideler seslendirildi.

Ulucamii Müezzini Hasan Çakmak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın kısa bir selâmlama konuşması yaptı.

Müftü Ahmet Akın, Ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve mağfiret ayı olduğunu hatırlatarak, bu tür iftarlarda bir araya gelmenin insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2018 yılı Ramazan ayı teması olarak “İsraf Olmasın” başlığının belirlendiğini hatırlatan Müftü Akın, tüm inananların her alanda israfın önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yardımlaşma ve dayanışmanın da önemine dikkat çeken Müftü Akın, “İyilik Sofrası” adıyla düzenlenen iftara katkı sağlayan hayırsever işadamları Gazi Akgönül, Kamil Akgönül, Talip Akgönül, Mustafa Duduoğlu, Hasan Eren, Cemal Ersoy, Hüseyin Karakuş, Sait Kömürcü, Mahmut Şanlı, Tayfun Teke, Mustafa Tuzcu ve Mustafa Yağlı ile Burak Tur isimli firmaya teşekkür etti.

Akşam ezanının okunmasıyla yaklaşık 2000 kişi; yayla çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı, kadayıf ve ayrandan oluşan iftar sofrasında hep birlikte oruçlarını açtı. Etkinlik, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun yemek duasıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim