Çorum Valiliği uhdesinde Özel İdare bütçesinden alınan 39 adet akülü tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtıldı.
Sandalyelerin dağıtımı dolayısıyla dün düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, AKP İl Başkan Vekili İsmail Yağbat, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı daire müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.
Valilik bahçesinde gerçekleştirilen törende ilk olarak kürsüye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, 39 adet akülü tekerlekli sandalye için 104 bin 100 TL’lik bir ödenek ayrıldığını belirterek, “Bu sandalyelerin dışında Özel İdare tarafından Alaca, İskilip, Osmancık ve Sungurlu’nun devlet hastanelerine diş röntgen cihazı için 300 bin TL ve Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kardiyoloji ünitesine EKG sistemleri için 320 bin TL bütçe ayrılmıştır. Ayrıca evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğümüze de100 bin TL. değerinde bir araç tahsisi yapılmıştır. Dolayısıyla tüm bu hizmetlerin karşılığı olarak Özel İdare bütçesinden toplam 824 bin 100 TL’lik bir bütçe kullanılmış oluyor.” diye konuştu.
Ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Özel İdare’nin bir taraftan kırsala yatırımlarını sürdürürken diğer yandan toplumsal ve sosyal alanlarda da hizmet ürettiğini belirterek, katkılarından ötürü İl Genel Meclisi Üyeleri’ne teşekkür etti.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da İl Özel İdarelerinin sadece kırsala yatırım yaptığı yönünde bir algı olduğunu anımsatarak, “Bu programla birlikte İl Genel Meclisi altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de öncü olduğunu gösteriyor. Bu tür sandalye dağıtımlarımız bundan sonra da devam edecek.” dedi.
Son olarak katılımcılara hitap eden Vali Necmeddin Kılıç ise dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirterek, “Biz bir taraftan halkımıza tevazuuyla yaklaşırken, öte yandan devletin bekasına göz dikenlere karşı devletin vakur duruşumuzu koruyacağız. Şehit kanlarıyla sulanan bu topraklara alın terimizi de katarak Çorum’u ve ülkemizi mamur kılacağız.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından akülü tekerlekli sandalyeler Vali Kılıç ve diğer protokol üyeleri tarafından sahiplerine teslim edildi.









(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim