Küre Bal Ormanı ve Ortaköy-Fındıklı Bal Ormanı'nda akasya, ıhlamur, ahlat ve iğde ağaçları bulunuyor.

Söz konusu proje ile ilgili Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Dünyanın ortak değeri olan ormanların sürdürülebilir bir anlayışla ve toplumun ormanlardan beklediği değerleri göz önünde bulundurarak yönetilmesi, günümüz çağdaş ormancılığının amacını oluşturmaktadır. Verimsiz ormanların verimli hâle getirilmesi, kendilerinden beklenen ekonomik, ekolojik ve sosyal fonksiyonları daha iyi yerine getirecektir. Ormanlarda arıcılığın yapılması; ekonomik, ekolojik ve sosyal sonuçları yanında ormancılığımızın geleceği açısından da çok önem taşımaktadır.

Ormanlarda biyolojik çeşitliliğin korunması, erozyonun önlenmesi, sağlıklı ve kaliteli bal üretiminin en üst seviyelere erişebilmesi için arıcılık sektörünün ormancılık kurumları tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Son yıllarda arıcılığın ormancılık için öneminin anlaşılmaya başlandığı ve bu yönde mevzuat düzenlemelerine gidildiği görülmüştür.

Bazı orman ağaçları arıcılık için değerli bir kaynak durumundadır. Yalancı akasya, kestane ve çam bunlardan bazılarıdır Orman İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan ve yapımı devam etmekte olan Bal Ormanları Projelerimiz, 33 hektar alanda akasya, ıhlamur, ahlat, iğde ağaçları içeren Küre Bal Ormanı ve Ortaköy-Fındıklı Bal Ormanı’dır.

Bal Ormanları ilimiz genelinde yaygınlaştırılarak ilimizde biyolojik çeşitliliğin korunması sağlanacaktır. Bu sayede ilimizde sağlıklı ve kaliteli bal üretimi en üst seviyeye çıkacak, çiftçi gelirleri artacak, ilimizde arıcılık sektörü gelişecektir. Detaylı bilgiler Çorum Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınabilir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim