Hürriyet Meydanı’nda toplanan işçiler, 2 aydır maaşlarını ve sosyal haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Hürriyet Meydanı’ndan Çorum Valiliği önüne kadar yürüyen işçiler, burada bir basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın açıklamasını Ömer Altınbaş okudu. Altınbaş, 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, “Çoğu arkadaşımızın cebinde ekmek alacak parası yok” dedi.
Devlet büyüklerine seslenen Altınbaş, çözüm bulunmasını talep etti. Devlet büyüklerinin hep kendilerine, “Takipçisiyiz” dediğini ancak bir çözüm bulunmadığını vurgulayan Altınbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hayat ambalaj emekçileri olarak 2 aydır maaşlarımızı ve sosyal haklarımızı alamamaktayız. Sorunlarımızı patronlarımıza ve devlet büyüklerimize ilettiğimiz halde şuana kadar bir sonuç elde edemedik. Fabrikamızın çalışmaması bizi tedirgin etmektedir. Şirketin geleceği hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Bu yüzden endişe duymaktayız. Buradan sayın devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyoruz, bizleri ortada bırakmayın. Fabrikamıza sahip çıkın. Devlet büyükleri bu konu hakkında ilgilendiklerini, takipçisi olduklarını söylüyorlar fakat neticede olumlu hiçbir ilerleme kaydedemedik. Biz yine mağduruz. Biz yine esnafa borçluyuz. Biz yine bankalara borçluyuz. Çoğu arkadaşımızın cebinde ekmek alacak parası yok. Bu şirketlerin çalışmasını ve ayakta durmasını gönülden istiyoruz. Orta Karadeniz’de ihracat birincisi olan bu şirketlerin bu hale gelmesinin sorumlusu biz değiliz. Neden biz ödüyoruz? Biz bu şirketlerin ayağa kalkması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz
Bugünden itibaren fabrika önünde oturma eylemine başlayacağız. Problemlerimiz çözülene kadar da eylemimizi devam ettireceğiz.”


(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim