Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çaylak, Milli Eğitim ARGE birimi, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Programa katılanlar ilk olarak “Vatan Sevgisi” etkinliği kapsamında yapılan “Değerli Bayrağım” ve “15 Temmuz Maketleri” yarışmaları sonucunda dereceye giren çalışmalardan oluşan sergiyi gezdiler.

Sunuculuğunu Gülden Büke’nin yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İkbalevler Anaokulu Müdürü Mehmet Serdar Yalçın yaptığı açış konuşmasında, beş değer adı altında topladıkları Vatan Sevgisi, Kültürel Değerler, Arkadaşlık-Dostluk, Paylaşma ve Sorumluluk gibi değerleri çocukların anlayabileceği seviyelerde işleyerek onlara anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Planlanan etkinliklerde aile katılımını esas tutacaklarını belirten Yalçın, böylece daha fazla etki alanı oluşturarak, okul ve aile işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Projeye konu olan değerleri, öğrencilerin davranış haline dönüştürmelerini sağlamayı hedeflediklerinin altını çizen Yalçın, “ Hayatın makineleşmeye doğru aktığı bir zaman diliminde bizi biz yapan değerlerimizi gözle görünür kılmak adına, insani yönlerimizi ön plana taşımayı amaçladık” dedi.

Sonuç olarak iyi insan yetiştirme adına öğretmen olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın, Leyla Külcü, Gülden Büke, Emine Tülin Eker, Leyla Kabasakal, Aysel Özütürker ve Seher Hadık’tan oluşan proje uygulama ve yürütme ekibine teşekkür etti.

Okul Müdürünün konuşmasının ardından proje tanıtım fragmanları ve okulun hazırlamış olduğu “Vatan Sevgisi” temalı slayt gösterimi izlendi.

Danışmanlığını Hitit Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Bakan’ın yaptığı proje amacının, çocuklara sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazandırmak olduğu vurgulandı.

Programda, yapılan slayt gösterimi ile proje başlangıcından proje tanıtımına kadar geçen sürede gerçekleştirilen etkinlikler ile “Değerli Şiirim” yarışmasında birincilik ödülü alan “Bir Elif Bir Mehmet Olmak” şiirinin yer aldığı sunum yapıldı.

Program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim