Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu’nun ikincisi, Türk Tarih Kurumu ile Hitit Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Muğla’da düzenlenen “I. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun temasını “Kentleşme ve Kurumsallaşma: Değişim ve Dönüşüm” oluşturmuştu.

 “II. Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun teması ise “Yollar ve Köprüler” olarak belirlendi.

Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, sempozyuma sunulacak bildirilerin 31 Aralık 2016’ya kadar gönderildiğini, kabul edilenlerin ise yarın ilan edileceğini söyledi.

ANADOLU ÜZERİNDEN GÖÇLER

Anadolu Uygarlıkları sempozyumları serisiyle, yeni araştırmalar ışığında farklı temalarla Anadolu medeniyetlerinin yapı taşlarının külliyatının oluşturulması amaçlanıyor.

Uygarlıklar beşiği Anadolu ve göç yolları ile ilgili olarak da şu değerlendirme yapılıyor:

 “Kıtalararası bir köprü vazifesi gören Anadolu, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Asya ve Afrika kıtasından Prehistorik Dönemde başlayan batıya doğru göç, günümüzde halen Anadolu yarımadası üzerinden yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu göç dalgasında hiç şüphesiz, kara ve deniz yolları büyük önem taşımaktadır. Medeniyetlerin oluşmasında ve birbirleriyle etkileşimlerinde kara ve deniz yolları önemli yer tutmuştur.” 

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim