Çorum Belediyesi olarak kış dönemi öncesinde isimleri belirlenen 2 bin öğrenciye bot ve kaban yardımı nedeniyle Gıda Bankası’nda bir toplantı düzenleyen Külcü, vatandaşlara ihtiyaç sahiplerini kendilerine bildirme çağrısında da bulundu.

Muhtaçları rencide etmeden yardımları ulaştırma prensibi uyarınca hayata geçirdikleri Gıda Bankası uygulamasında ilk başlarda 7-8 çeşit olan ürün sayınının 200’lere ulaştığını bildiren Başkan Külcü, “Göreve geldiğimizde aylık 196 yıllık ise 2 bin paket yardım yapılan vatandaşımız vardı. Şimdi Gıda Bankası uygulaması ile yıllık 30 bin kişiye belli periyodlarda ihtiyaçlarına göre alışveriş yapma imkanı sağlıyoruz. Gıda ile başlayan yardımlarımız bugün giyim eşyalarını da içeriyor. Bunun bize maliyeti yıllık 4 milyon TL civarındadır. Devraldığımız bütçenin yaklaşık 15-20 katı bir rakamdır. ‘Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek’ prensibiyle hareket ederek yardım almak zorunda olanları rencide etmemeye gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar bir çok hayırsever kurum ve kuruluş tarafından bize ulaştırılan 15 bin kıyafet ile 10 bin ayakkabı da ihtiyaç sahiplerine ulaşmış durumdadır” diye konuştu.

Toplantının ardından beraberindekilerle birlikte Gıda Bankası’nı gezen Başkan Külcü ilk olarak buradaki ürünler hakkında bilgi aldı. Külcü daha sonra vatandaşlarla da sohbet etti.

Bazı vatandaşların Başkan Külcü’ye yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek duacı olduğu gözlerden kaçmadı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim