İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin 7 kişiden oluşması nedeniyle CHP’li üyelerdin bir kişi bu komisyonlara üye dahil edilirken, diğer komisyon üyeliklerinin sayısının 5’ten 3’e indirilmesi nedeniyle CHP’li üyeler bu komisyonlara giremedi.

CHP’li üyelerin protesto ettiği olayda CHP’li üyeler adına konuşan Haydar Erdem yıllardır beraber çalıştıklarını ancak CHP’li üyelerin komisyonlardan tasfiye edilmesini kınadıklarını söyledi. Erdem ve beraberindekiler daha sonra meclis salonunu terk etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise demokratik bir seçim yapıldığını ve demokrasiye nasıl cevap verildiğinin görüldüğünü kaydederek, herkesin demokrasiye ve sonuçlarına saygılı olması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu ise, bir karar alındığını ve bunun uygulandığını belirterek, iddia edildiği gibi tasfiyenin söz konusu olmadığını, Çorum İl Genel Meclisi’nin Türkiye’nin en iyi meclisi olduğunu vurguladı.

Yapılan seçimlerde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Ali Sami Odabaş (AK Parti), Mustafa Yıldız(AK Parti), Mustafa Şimşek(AK Parti), Hacı Bolat(AK Parti), Mesut Tuğrel(AK Parti), Mehmet Yücel(AK Parti) ve Satılmış Kökçü (CHP)

Plan ve Bütçe Komisyonuna: Mustafa Çelik (AK Parti), İkram Şahin (AK Parti), Aziz Sarüce (AK Parti), Yusuf Kaya(AK Parti), Mustafa Çatar (AK Parti), Celalettin Aksan (AK Parti) ve Dilaver Yıldırım (CHP)

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna: Süleyman Şener(AK Parti), Üzeyir Esenkaya (AK Parti), Ramazan Kelepircioğlu (AK Parti),

Çevre ve Sağlık Komisyonu’na: Ahmet Tuna (AK Parti), Ekrem Yıldırım (AK Parti), Alaaddin Coşkun (AK Parti),

Gençlik ve Spor Komisyonu’na: Mustafa Alagöz (AK Parti), Ramazan Kelepircioğlu (AK Parti), Üzeyir Esenkaya(AK Parti)

Turizm Komisyonu’na: Mehmet Yücel (AK Parti), Arif Çamiçi (AK Parti), İkram Şahin (AK Parti)

Aile ve Engelliler Komisyonu’na: Ünal Cevizci (AK Parti), Ömer Çatalpelit (AK Parti), Mesut Tuğrel,

ARGE Komisyonu’na: Abdurrahman Karagöz(AK Parti), Ekrem Yıldırım(AK Parti),

Tarım Komisyonu’na Erdoğan Köroğlu(AK Parti), Ömer Çatalpelit(AK Parti), Nurettin Karaca(AK Parti) seçildi.

Zorunlu komisyonların üyeleri oy birliği ile belirlenirken, CHP’li üyeler diğer komisyonlarda yer almamaları nedeniyle red oyu verdiler.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim