CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, hemşehrimiz İhsan Özkes, umre seyahatine çıkmadan önce TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle verdiği soru önergesinde, 26 Arlık 2014 Cuma günü okunacak hutbenin değiştirilip değiştirilmediğini sordu.
Özkes, soru önergesinde şöyle dedi:
“Basında yer alan haberlere göre 26 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da Cuma günü okunacak hutbenin değiştirildiği iddia edilmektedir. ‘Hayat, Tedbir ve Takdir’ konulu hutbe yerine, ‘Paha Biçilmez Sermaye; Ömür’ konulu hutbenin tüm müftülüklere gönderildiği ve iptal edilen hutbenin ilgili internet sitelerinden kaldırılıp yeni hutbenin eklendiği de iddialar arasında yer almaktadır.
Bu bağlamda;
1.26 Aralık 2014 tarihinde okunması planlanan ‘Hayat, Tedbir ve Takdir’ konulu hutbenin, ‘Paha Biçilmez Sermaye; Ömür’ adlı hutbe ile değiştirildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise hutbelerdeki değişikliğin sebebi nedir?
2.26 Aralık 2014 tarihinde okunması planlanan ‘Hayat, Tedbir ve Takdir’ konulu hutbenin içeriği nedir? Bahse konu hutbenin içeriğinde yer alan ‘Tedbirde de ölçülü olmalıyız. Bu husustaki aşırılık Yüce Allah’a güveni sarsan bir davranış haline dönüşebilir.’ ifadelerinin hutbenin kaldırılmasına neden olduğu iddiası doğru mudur?
3.Son 5 yıl içinde belirlenen hutbelerin yerine değiştirilen hutbe var mıdır? Var ise değiştirilen bu hutbelerin konuları ve tarihleri nedir?”
BİMER’E DİYANET İŞLERİ’NDEN ŞİKAYETLER
Özkes’in, yine Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği bir diğer soru önergesi ise şöyle:
“1.2006-2014 yılları arasında Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne yapılan başvuru sayısı nedir? Bu başvuruların yıllara göre dağılımı nedir?
2.2006-2014 yılları arasında BİMER’e yapılan başvurular hangi yöntemlerle yapılmıştır?
3.2006-2014 yılları arasında BİMER’e yapılan başvurulardan kaç tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındadır? Bu başvuruların yıllara göre dağılımı nedir?
4.2006-2014 yılları arasında BİMER’e Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında yapılan şikâyetlerin konuları nedir? Bu şikâyetler sonucu hangi işlemler yapılmıştır?”
Editör: TE Bilisim