CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, ekmekli Üsküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, devlet gücünü,din gücünü ve kapitalizmin gücünü tekelinde toplayan iktidarın, telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açtığını söyledi.
Milletvekili Özkes, TBMM’de yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:
“Dört eski bakanın yargılanmadan aklanması toplumu derinden sarsmıştır. Onulmaz yaralar açmıştır.
Memleketler ahlaksızlıktan çökerler. Ateş, su ve ahlak arkadaş olmuşlar. Kaybolduklarında birbirlerini nasıl bulacaklarını sormuşlar. Ateş ‘bir duman görürseniz, ben oradayım’ derken, su da ‘bir şırıltı duyduğunuzda, ben de oradayım’ demiş. Ahlak ise ‘ben kaybolursam, beni bulamazsınız’ demiş.
AKP döneminde ahlak erozyonu var. İçi boşaltılmış bir İslam algısı var. İnsan hakları ihlaline şükür namazı kılan, yalanla imanı bir arada tutan, haram helal demeyen, kul hakkını iştahla yiyen, rüşvete ‘hediye’ diyen, ahlaksız Müslüman tipleri öne çıkmaya başladı.
Devlet gücünü, din gücünü ve kapitalizmin gücünü tekelinde toplayan iktidar adeta acımasız bir canavara dönüşerek telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açıyor.
AKP iktidarında elbette Cumhuriyetin kazanımları zarar gördü. Demokrasi zarar gördü. Hak, hukuk ve adalet büyük zarar gördü ama en büyük zararı Yüce İslam dini gördü. Neredeyse hırsızlık sevap sayıldı, hırsızlar itibarlı kılındı. Allah’ a dil uzatanlar aklanmakta, muktedire dil uzatanlar ise haklanmaktadır.
Bunlara bakıp ‘din buysa, ben yokum’ diyenler olmaktadır.
Ziya Paşa şöyle demiştir: Afv ile mübeşşer midir ashabı meratib / Kanunı ceza acize mi has demekdir. (Makam sahipleri afla mı müjdelenmişlerdir; ceza kanunu sadece acizler için mi geçerlidir?)
Milyonla çalan mesnedi izzette serefraz / Birkaç kuruşu mürtekibin cayı kürekdir. (Milyonla çalan izzet makamında başlar üstündedir; birkaç kuruş çalan ise kürek cezasına çarptırılır.)
Eskiden AKP’ye oy verenler AKP’nin eleştirilmesine dahi tahammül edemezlerdi ama bugün AKP’yi göğsünü gere gere savunan neredeyse kalmadı.
4 eski bakanın aklanmasıyla kimi insanlar din ile dünyalık arasına sıkıştı, kimi de utancıyla baş başa kaldı. Allah bu duruma kimseyi düşürmesin.
Şayet 4 eski bakanı ihraç edip yüce divana sevk etselerdi işte o zaman AKP, AK Parti olacaktı.
Ancak onları savunarak yargılanmadan aklama yolunu seçtikleri için en az 10 puan düştüler.
Peki, neydi iktidarı bu denli düşüşü göze alıp, eski bakanları savunmaya iten sebep?
İşin sanıldığından daha vahim ve 4 eski bakandan daha öteye gitmesi miydi?
Evet, Etyen Mahcupyan’ın ifadesiyle, dindar kesimlerin en az yarısı aynen böyle düşünüyor.”

KURAN KURSU SALONUNDA KONGRE
İhsan Özkes, Kur’an Kurslarının AKP’nin kongre mahalli yapılmasının da asla kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Muş’un Hasköy ilçesinde AKP ilçe başkanlığı kongresi Kur’an Kursu salonunda yapıldı. Başka salonlar varken Kur’an Kursunda AKP kongresinin yapılması AKP’nin din istismarındaki son modasıdır. Fotoğrafta ‘Türkiye Cumhuriyeti HASKÖY MÜFTÜLÜĞÜ’ yazısı ile Kutlu Doğum Haftasına ait afişlerin bulunduğu Kur’an Kursu salonunda AKP afişleri ve Tayyip Erdoğan fotoğrafları yer alıyor.
Camilerin AKP’nin seçim büroları haline getirilmesi, Kur’an Kurslarının AKP’nin kongre mahalli yapılması asla kabul edilemez.
Ey Görmez! Allah rızası için gör artık bunları!”
Editör: TE Bilisim