CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, emekli Üsküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, dün TBMM’de yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son zamanlardaki bazı tavırlarını teşekkürle karşılarken, Başkanlık sistemi üzerine belirtilen kimi görüşlerin ise “sultanlık” ve “halifelik” özlemlerini yansıttığını söyledi.
İhsan Özkes’in açıklaması şöyle:
“Diyanet son zamanlarda bazı olumlu adımlar atmaktadır.
Örneğin Özgecan kızımızın hunharca katledilmesi ve ülke genelinde bu vahşetin büyük bir infiale sebep olması sonrasında, Diyanet 20 Şubat 2015 Cuma hutbesinde ‘kadına el kalkmaz’ konusunu işlemişti. Diyanetin bu olumlu adımını twitter hesabımdan ‘güzel’ bir davranış olarak belirtmiştim.
Yine Diyanetin geçtiğimiz hafta 27 Mart Cuma günü okuttuğu hutbede kul hakkını ve rüşvet konusunu işlemesi de ülke genelinde takdirle karşılanmıştır. Zira 17-25 Aralık 2013 rüşvet ve yolsuzluklar operasyonundan sonra camilerde rüşvet ve yolsuzluklar gibi konuların işlenmediğine dair ciddi rahatsızlıklar vardı. Diyanet hutbesinde kul hakkı ve rüşvet konusunun işlenmesi bizleri de memnun etmiştir. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez’e teşekkür ediyorum.
Birkaç gün önce ‘Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı’ tarafından düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferansta AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini dair attığı twiti savunarak ‘O zaten bizim genlerimizde olan bir sistemdi. Niye uymayacak ki? Niye yadırgayacağız ki. Biz çok uzun yıllar, hep söyleriz 600 yıl kadar ismi farklı da olsa bir bakıma başkanlık sistemiyle yönetildik zaten’ demiş.
Bu sözlerle başkanlığı, sultanlıkla ve halifelikle aynı görmeleri, bunların başkanlıktan ne anladıklarını göstermektedir.
Daha önce de yaptığım bir basın açıklamasında; başkanlık sisteminin gelmesi halinde kısa bir sürede ülke gündemine halifeliğin oturacağını söylemiştim.
İktidar gücünü, siyasallaştırılan ekonomi gücünü, yargı gücünü tekellerine aldılar. Çıkarılan baskı yasalarıyla da yetinmiyorlar. Getirilmek istenen halifelikle, Allah adına cezalandırma yetkisini de kullanmak istiyorlar. Böylece toplumu büsbütün sindirmeyi düşünüyorlar galiba.
Aynı konferansta AKP Adıyaman Milletvekili Metiner’in ‘İçimizde elbette çürük elmalar olacak, Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı’ diyerek AKP’lileri ‘Peygamberin ordusu’na benzetmesi ise; en hafif tabirle sevgili Peygamberimizi incitir.
Allah’ın ‘adaletle’ ilgili ayetini dahi ‘adam kayırmaya ve torpile’ dayanak göstererek Allah’ın ayetlerini çarpıtmakla maruf Metiner şimdi de AKP’lileri Peygamberin ordusuna benzetiyor, peki Peygamber’e benzetilen kim acaba?”
Editör: TE Bilisim