CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, emekli Üsküdar Müftüsü, hekmşehrimiz İhsan Özkes, Üsküdar Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili itirazına, AYM’nin konu bakımından yetkisizlik kararı verdiğini, dolayısıyla AİHM’e başvuracağını söyledi.
İhsan Özkes, TBMM’de yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“Malumunuz olduğu üzere 30 Mart 2014 belediye seçimlerinde Üsküdar belediye başkan adayı idim. Kazandığım seçim hile yoluyla elimden alındı.
YSK’dan sonuç alınmayınca Anayasa Mahkemesine başvurmuştum. Neredeyse bir yıl sonra cevap geldi. Bu durum ülkemizde adaletin ne kadar ağır çalıştığının bir yansımasıdır. Anayasa Mahkemesinden gelen cevap çok ilginçtir. Anayasa Mahkemesi genel seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili imiş ama yerel seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili değilmiş. Böylece Türkiye’de yerel seçimler için hak ihlallerinde YSK dışında nihai bir merci olmadığı anlaşılmıştır. Anayasa Mahkemesi ‘konu bakımından yetkisizlik’ kararı vermiştir.
Bu ülkede hakkımı teslim edecek bir hukuk müessesesi maalesef kalmamıştır. Bu nedenle iç hukuk yolları tükenmiş olduğundan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım. İnsanın hakkını ülkesinde elde edemeyip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde araması ülkemizin ayıbıdır.”
Editör: TE Bilisim