İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, düzenlediği basın toplantısı ile biten bütçe görüşmeleri ve hakkındaki ihraç söylentileri konusunda bilgi verdi.

Partisinin geçici bir yıllık ihraç cezası bulunduğunu ve bunun onaylandığı yönünde kamuoyunda iddialar bulunduğunu belirten Kaya, partinin vereceği cezanın da mükafatın da başının üzerinde yeri bulunduğunu dile getirdi. Cezanın onaylanması durumunda görevlerini meclis üyesi sıfatıyla devam ettireceğini ancak böyle bir kararın kendisini üzeceğini anlatan Kaya, “Amacımız milletimizin aşına aş katmak, onların refahını artırmaya çalışmaktır” dedi.

“KÖYLERDE PİS KOKU VE ÇAMUR KALMAYACAK”

Bütçe görüşmelerinin bu hafta sona erdiğini ve önceki dönemlerde 400 köye oyun grubu, 330 köye kilit taşı, 200 kadar köye kanalizasyon ve altyapı yapıldığını hatırlatan Halil İbrahim Kaya, bu yıl içme suyunun tamamlandığını söyledi. Uğurludağ Şendere göledine bağlı olacaklar hariç 760 köyün tamamında evlerdeki çeşmelerden su aktığını belirten Kaya, Vali Necmeddin Kılıç’ın sinerjisi ile 140 köye kanalizasyon yapıldığını ve altyapısının tamamlandığını böylelikle kanalizasyonsuz köyün de kalmayacağını anlattı.

Asfalt konusunda %40-45’e yakın eksiklerinin bulunduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, 1-1.5 yılda ana arterler bıçak asfalt olmak kaydıyla tüm köylere asfalt yoldan ulaşılacağını, köylerin pis koku ve çamurdan kurtarılacağını kaydetti.

Kaya, “İl Genel Meclisi olarak sosyal sorumluluk gereği 600 bin lira ayırıp hastaneye kardiyoloji merkezi kurduk. Bu bizim onurumuz oldu. Kızılay Kan bağış aracımız da tamamlanmak üzere” dedi. Bütçenin toplamda 140 milyon lira olduğunu, titiz bir çalışma ile lüzumsuz alanlarda bulunan ödenekleri de bir araya getirerek yatırım hesabına aktardıklarını dile getiren Halil İbrahim Kaya, bütçenin herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kaya, “Aşkla çalışıp yorulmuyoruz. 15 Temmuz’dan sonra o tanklara, kurşunlara göğsünü siper edenlerin ayağına kilittaşı değil halı döşesek azdır” dedi.

Konuşmasında Orman Bakanlığının Bereket Ormanları projesinden de söz eden Halil İbrahim Kaya, Bereket Ormanları projesine de ortak olduklarını, proje ile köylere katkı sağlamak amaçlı ceviz, fındık ya da badem gibi gelir getirici ürünlerin bulunacağı bereket ormanları oluşturulacağını bununla ilgili ayrıntılı açıklamayı ileriki zamanlarda yapacağını dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim