TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, Sigorta Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Özlem Aydın, Samsun İrtibat Bürosundan Pazarlama Yöneticisi Azem Kasap ve ilimizdeki ihracatçı firmaların katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Kredi Garanti Fonu Çorum Şube Müdürü İlhan Çamlıbel katılımcılara KGF destekleri hakkında bilgiler verirken, Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar ise, banka olarak ihracatçı firmalara yönelik uyguladıkları Kredi ve Sigorta Programları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de bulunan ihracatçı firmaların kredilerinin 4’de 1’ni Türk Eximbank’ın karşıladığını kaydeden Funda Baydar, “Türk Eximbank ihracat sektörüne 2016 yılında toplam 33 milyar dolar kredi ve sigorta desteği sağlamıştır. İhracat kredileri kısa, orta ve uzun vade de döviz kazandırıcı hizmetler kapsamında krediler olarak 3’e ayrılır. Kısa vadeli ihracat kredileri kapsamında; reeskont kredisi, sevk sonrası reeskont kredisi, ihracata hazırlık kredisi, sevk öncesi ihracat kredisi, katılım bankaları sevk öncesi ihracat kredisi ve dış ticaret şirketleri ihracat kredisi yer almaktadır. Orta ve uzun vadeli ihracat kredileri kapsamında; ihracata yönelik işletme sermaye kredisi, ihracata yönelik yatırım kredisi, Avrupa yatırım bankası kredisi, marka kredisi, yurtdışı mağazalar yatırım kredisi, gemi inşa ve ihracatı finansman programı ve özellikli krediler yer almaktadır” dedi.

Toplantı İlhan Çamlıbel ve Funda Baydar’ın, katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim