Prof. Dr. Hayrettin Karaman Erkek İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Yıldırım, Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Meral Kaban ve öğrenciler Başkan Külcü'nün Çorum’a kazandırdığı eğitim kurumu nedeniyle kendisine çiçek ve üzerinde İmam Hatip Lisesi yerleşkesinin fotoğrafının olduğu bardak-kupa armağan ettiler.
İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Yıldırım ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi'nin Çorum'da olduğunu ifade ederek, “Okulumuzda yaklaşık 800 öğrenci eğitim görüyor. Kapasite olarak 6.000 öğrenci alabiliyoruz. Öğrencilerimizin yerleşke içinde camii, yurt, spor salonu gibi bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte yapılmış. Okulu bizlere hediye eden Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Meral Kaban da yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel bir eğitim yuvasında millete hizmet edecek bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. İnşallah milli değerleriyle bezenmiş ve milletin birlik ve beraberliğinin teminatı olan nesiller bu okullarda yetişecek” diye konuştu.

“PRESTİJ ESERLERİMİZİN EN BÜYÜĞÜ”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de öğrenci ve idarecilerin kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi’nin prestij eserlerinin en büyüğü olduğunu söyledi. İHL projesi ile eğitime yönelik yaptıkları yatırımları taçlandırdıklarını vurgulayan Külcü, “Gençlerimizin eğitimlerini en güzel şekilde almalarını arzu ediyoruz. Bizler çok kalabalık sınıflarda eğitimler aldık. Şimdi bu okulumuzda sınıflarımızda çok az öğrencilerle eğitim veriliyor. Bu okulların feyzi ve bereketini almanız gerekir. Büyük ve güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu bilecek, çok çalışacak ve çok gayret edeceksiniz” dedi.
Başkan Külcü, 4 minareli camii, spor salonu ve yurdumuzun inşaatı tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizerek “Camimizin tezyinat çalışmaları tamamlandı. Yaz aylarının sonuna gelindiğinde tamamlanmış olacak ve yeni eğitim öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim