İmam Hatip sevdalılarının da katıldığı Cuma akşamı saat 20.00’de düzenlenen programın onur konuğu ise Çorum İHL’nin Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ali Köseoğlu oldu.
Geceye katılanlara ve evsahipliği yapan ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan’a teşekkür eden Dönem Başkanı Tuncay Yalçınkaya, her buluşmada sayılarının daha da artmasını diledi. Birlik beraberliklerini koruyacaklarını belirtene öğretmenleri Köseoğlu’na da teşrifi için teşekkür eden Yalçınkaya, “Biz İmam Hatipliler olarak aldığımız eğitim gereği inanca fikre tüm düşüncelere saygılı ehli sünnet çerçevesinde bir nesilleriz rabbim toplantımızı hayırlara vesile kılsın” dedi.
Han Cami İmam Hatibi Abdullah Şahin’in Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından hatim duası okudu.
Dilek ve temennilerde söz alan onur konuğu Fen Bilgisi Öğretmeni Mehmet Ali Köseoğlu da programa davet edilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek öğretmenliği döneminde yaşadığı olayları anlattı. Sert mizaçlı bilinmesine rağmen yufka yürekli olduğunu ve sert davrandığı öğrencileri için gizlice ağladığını hatırladığını söyleyen Köseoğlu, “İHL’de zor zamanlar geçirdik. O zamanın şartları çok ağırdı. Özellikle belletmen olarak görev yaptığım dönemlerde 598 öğrenci aynı yurtta kalıyordu. 3 tane lavabo 1 banyo yetmiyordu. Çoğu öğrencimiz geceleri aç yatıyordu inanın o günleri unutamıyorum. Daha sonraki yıllarda bu zorlukları görüp öğrencilerimizi daha nasıl iyi yaşam alanları sağlarım diye mücadelelerim olmuştur. Daha sonra çeşitli okullarda görevler yaptım Çorum İHL’de gördüklerim aklıma geliyordu” şeklinde konuştu.
Gece geç saatlere kadar süren toplantıda dostlar anılarını birbirlerine anlatarak güzel bir anı resimlerle ölümsüzleştirdiler. Mezunlar, Abdullah Şahin’in ASR süresinin okuyarak bir sonraki buluşmada tekrar bir arada olmaya söz vererek toplantıya son verdiler.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim