Çorum İHL Kamu Derneği Başkanı Mehmet Bayrak, "Özellikle kış aylarında ihtiyaç listeleri iyice kabaran, Suriyeli kardeşlerimize yardımlar ihtiyaç sahibi insanların biraz olsun rahatlamasına neden olacaktır. Acıları bir nebze de olsa dindirmeyi amaçladık" dedi.

Mehmet Bayrak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"İHL KAMU Derneği olarak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bizler köprü görevi kurarak Suriye'ye yardım için seferber olduk. Yapmış olduğumuz çalışma sonucunda acil ve temel ihtiyaçlar, gıda, un gibi malzemelerin yanında kış şartlarını kolaylaştıracak, kışlık kıyafet, battaniye gibi malzemeleri hayır sever vatandaşlarımızın vermeleri ile 1 TIR’lık yardım malzemesini İHH vasıtasıyla Suriyeli dostlara ulaştırmak üzere uğurladık. Yardımlarını esirgemeyen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli, Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü personeli, BKM Tekstil'e, Deniz Bank Müdiresine, Karal Ayakkabı, Adil Kayışoğlu Apt B Blok sakinlerine, Emirhan Ahmet Camii cemaatine, Uğurludağ Belediyesi ve ilçe sakinlerine, Saz Köyü sakinlerine teşekkür ederiz. Tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Veren eller olanlardan daim kılsın." (Haber Merkezi) yük gelişmelerdeki desteklerinden dolayı Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da omuz omuza hep birlikte Hitit Üniversitesi’ni en güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Öte yandan Hitit Üniversitesi Spor Salonunun isminin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonu" olmasına karar verildiği açıklandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim