Çorum’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde geçtiğimiz Cumartesi günü sabaha karşı ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 20’ye yakın kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında kamu görevlisi, iş adamı ve bazı firma yetkililerinin bulunduğu belirtildi.

FETÖ’DEN SONRA EKMEK OPERASYONU

Bir süre önce ekmek fiyatlarının belli oranda tutulması amacıyla ekmek üreticilerine baskı yaptıkları ve 'komisyon' adı altında haraç aldıkları iddia edilen organize suç örgütüne yönelik gençekleştirilen operasyonda, aralarında polis ve infaz koruma memurunun da bulunduğu 36 kişi gözaltına alınmış ve çok sayıda kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Çorum L tipi kapalı ceza evine gönderilmişti.

DAHA SONRA DEAŞ OPERASYONU

Ekmek Operasyonunu tamamlayan emniyet güçleri bu kez de kent merkezinde DEAŞ’ a yönelik operasyon başlatarak, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınırken Gözaltına alınan kişilerden bazıları tutuklandı bazıları ise sınır dışı edilmişti.

SON OLARAK İHALE OPERASYONU

Operasyonlara ara vermeden devam eden güvenlik güçleri son alarak ise, geçtiğimiz Cumartesi günü bir başka operasyon gerçekleştirdi. İhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevleri ve iş adamlarının da bulunduğu kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapan polis ekipleri, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik' gibi çeşitli suçlar nedeniyle şüphelileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar önce sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgulamak üzere emniyete götürüldü. Operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim