Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan 3-J sınıfı öğretmeni Fatma Düğenci haftanın çocuklar için öneminden söz etti. Bir süre ilköğretim okullarında kutlanan haftanın zamanla kutlanılmamaya başlandığını anlatan Düğenci, amacı yerli mallarının kullanımına alıştırmak ve yaygınlaştırmak olan kutlamaların küreselleştirmenin yaygınlaşması ve teknolojinin de artması ile birlikte unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ise konuşmasında bir ülke için yerli malının çok önemli olduğunu dile getirdi. Ülkede her türlü ihtiyaç için kendi ürettiği malzeme ve makinelerin kullanımının kalkınmanın anahtarı olduğunu söyleyen Yeşil, dünyanın 2008 yılından beri bir küresel krizin içinde girdiğini, bu krizden çıkışın ise biraz zor göründüğünü söyledi.

“Bu ülke neye ihtiyacı varsa iğneden ipliğe kendisi üretmeli” diyen Vali Yardımcısı Yeşil, “Çalışacağız ve emperyalist ülkelere muhtaç olmayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Hacivat ve Karagöz ile çeşitli skeçler sahneledi. Okulda ise sınıflarda öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecekleri arkadaşları ile paylaştı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim