İsmail Sivri’nin heykeli başında gerçekleştirilen anma törenine, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Murat Attila, Genel Sekreter Fahrettin Dokak, Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Gürel, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yılmaz, İGC eski Başkanı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Sevenleri Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, Gazeteci Erdal İzgi, İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen, oğlu Talat Sivri, gazeteci dostları ve sevenleri katıldı.

"ÖĞRETMEN GİBİYDİ"

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri'nin hep iyiliklerle, tebessümle hatırlanacak bir isim olduğunu belirterek, "Yaşamı boyunca hep bir öğretmen gibiydi. Büyük küçük herkes ondan çok şey öğrenirdi. Yaşamını yitirdikten sonra 8 yıllık süreçte Cemiyet olarak adını yaşatmak için çalışmalar yaptık. İsmail Sivri Çocuk Öyküleri yarışmamız, İzmir'den çıkarak tüm Türkiye'ye maloldu. Onu her zaman saygı ve minnetle anacağız" dedi.

"DOĞRULUK TİMSALİ"

Daha sonra söz alan İGC eski Başkanı Atila Sertel de, Cemiyet'e uzun yıllar hizmet veren İsmail Sivri'nin Federasyon kurulurken de büyük fedekarlıklar yaptığını söyledi. Dönemlerin ve koltukların geçici olduğunu belirten Sertel, "İsmail abi o koltukları yücelten bir insandı. Doğruluk timsali örnek bir isimdi. Şikayetçiler, ihbarcılar her zaman kötü anılırlar ve silinip giderler ancak İsmail Sivri gibi doğruluğun, dürüstlüğün, namusluluğun timsali olanlar öldükten sonra da yaşarlar. Her zaman iyilik ve güzelliklerle anılırlar" diye konuştu.
Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner de, İsmail Sivri'nin İzmirli gazeteciler için "sevgi tutkalı" olduğunu söyledi.
Törende, İsmail Sivri'nin arkadaşı Şevki Figen, kızı Hikmet Gökmen, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Gazeteci-Yazar Erdal İzgi, İzmir 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel ve Gözlem Gazetesi Kurucu Başkanı Çetin Gürel de söz alarak duygularını paylaştı.
Konuşmaların ardından İsmail Sivri’nin heykeline kırmızı karanfil bırakıldı.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim