Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında başarılı olanları şu kadarı şu sendikadan şu kadarı bu sendikadan diye kategorize eden yaklaşımın etik ve ahlaki olmadığını belirten Çalmaz, bu yaklaşımın kamuda çalışma barışını ve huzurunu bozacağını, çalışanlar arasında fitne oluşturarak, kamplaşmalara götürecek bir düşünce ürünü olduğunu ifade etti. “Bu yaklaşım hastalıklı bir yaklaşımdır” diyen Erol Çalmaz, suçlanan kişilerden özür dilenmesi ve iddiaları doğrulmayan bir belge olması durumunda kamuoyuna sunulması gerektiğini ifade etti.

Hitit Üniversitesi’nin eş başkanlıkla yönetilmediğini, bilakis vatanını, milletini ve şehrini seven insanlar tarafından yönetildiğini belirten Çalmaz, “Türkiye'de 15 Temmuz Ruhu ve Yenikapı ruhu devam etmektedir ve etmelidir. Ancak bölücü, kutuplaştırıcı, ayırıcı tutum ve davranışlarınızla, iftiralarınızla bu ruha zarar vermeyin.

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın tarafından belirtildiği gibi, bizler Afrin’de bozkurt selamı verip savaşan, şehadet şerbetini içen arslanları alkışlayıp; aynı milli damar ve ruhtan gelen kişileri devlet kademelerinde yer edinmesini değil engellemek, Afrin'de mücadele veren herkesi alkışlıyor, onlara vatanımız ve milletimiz adına minnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes devletimizin her kademesinde görev alma hakkına, onuruna ve şerefine haizdir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim