Mülki idare amirlerinin, devleti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini ve merhametini de temsil ettiklerini vurgulayan Vali Çiftçi, “İdarecilerimiz, devletle vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirmektedirler.” dedi.

Vali Çiftçi kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Devletin ve hükümetlerin politikalarının başarıyla uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşların memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla sunulmasında şüphesiz en önemli sorumluluğu idarecilerimiz üstlenmektedir. Mülki idare amirlerimiz, devleti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini ve merhametini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirmektedirler.

Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda kabul edilen 10 Ocak İdareciler Günü, devletin temel yapı taşları Mülki İdare Amirlerimizin meslek camiasındaki dayanışması açısından önem arz etmektedir.

Bizim görevimizde asıl olan milli birlik ve beraberliği sağlamak; ekonomik, sosyal, kültürel kalkınmada devletin ve hükümetin sağladığı imkânları milletin hizmetine sunmaktır. Halkımızın istek, ihtiyaç ve müracaatlarını devlet adına karşılayıp, süratli, verimli ve etkili şekilde hizmet anlayışı içinde çalışmaktır.

Bunun yanında halkımızın huzur ve güvenliği de bizleri doğrudan ilgilendirmekte ve sorumlu olduğumuz alanların başında gelmektedir.

İdarecilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti ve onun temel değerlerinin yılmaz bekçileri olarak, memleketin her köşesinde, kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde ve kendilerine verilen bu payenin farkında olarak, çok önemli, kıymetli ve unutulmayacak hizmetlere imza atmışlardır.

Devletimizle milletimiz arasındaki bağı kuvvetlendirerek ülkemizin gelişmesi için büyük fedakârlık ve çalışma azmiyle görev yapan, başta Vali Yardımcılarımız ile ilçelerimizde hizmet veren Kaymakamlarımız olmak üzere, tüm Mülki İdare Amirlerimizin ‘10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyor, hayırlı çalışmalarının devamını niyaz ediyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim