Türk siyasetinin kısır çekişmelerden ve hiziplerden bugüne kadar çok çektiğini belirten Aras, üslup kirliliği, asılsız suçlamalar ve karalamaların siyasi dinamikleri körelttiğini vurguladı.
Siyasetin milli ve manevi kıstaslar ile değer üretici şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Mehmet Akif Aras, Türk siyasetinin, yapısal sorunlarından arınarak yeni bir mutabakat anlayışıyla 15 Temmuz’dan sonra beliren yeni şartlara uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Siyasetin iktidar ve muhalefet arasına sıkıştırılamayacak kadar mana ve muhteva içerdiğini belirten Aras, “İster iktidar olalım, isterse de muhalefet, demokratik ve dürüst arayışların kıvılcımıyla ülkemiz ve milletimiz daha parlak, daha müreffeh, daha adil ve huzurlu bir geleceğe ulaşacaktır. Türkiye, söküğü varsa bizzat dikebilecek cesaret ve kabiliyettedir. Ülkemiz, 15 Temmuz’dan beri sırat köprüsündedir. Bu imtihan sürecinden çıkarılması konusunda el ve güç birliği yapılmalıdır.
Kendi içimizde çözemediğimiz her meseleye Türkiye’ye husumet besleyen iç ve dış odaklar müdahil olmaktadır. Bu odaklar, çıkarlarına müzahir olacak şekilde yönlendirmek için uygun ortam kollamaktadırlar.
Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’ye kafa tutan, bölüp parçalamaya çalışan her terör örgütünün amansız düşmanıdır.
Bunun adı FETÖ olmuş, PKK olmuş, IŞİD veya PYD olmuş hiç fark etmeyecektir” dedi.
Son günlerde alevlenen idam tartışmasını da bu kapsamda değerlendirdiklerini belirten MHP İl Başkanı Aras, Cumhurbaşkanı’nın idam cezasına gönüllü olduğunu ve TBMM’ne getirilip kabulü halinde onaylayacağını şimdiden beyan ettiğini kaydederek, geçmişte idam cezasını kaldıranların bugünlerde hararetle desteklediğini, milli çağrı ve infiale duyarsız kalamadıklarını söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin idam cezasına bakışının öteden beri net olduğunu belirten Aras, “İmralı canisinin asılması konusunda biz mücadele gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu bunu engellemiş, hatta yıllarca bizi hak etmediğimiz şekilde suçlamıştı. Biz de değişen bir yoktur, duruşumuz aynıdır. Aynı olmayan, bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmeleridir. Bu durum siyasetimizin doğruluğunu da tescil etmektedir.
AKP hükümeti, 7 Mayıs 2004 tarihinde 4771 sayılı kanunda bulunan, “savaş ve çok yakın savaş tehdidi hallerinde işlenmiş suçlar için öngörülen idam cezaları hariç olmak üzere” cümlesini de kaldırmıştı.
Madem idam cezasına ihtiyaç vardır. Madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, kaçak güreşmeye, konuyu dallandırıp budaklandırmaya gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden vardır.
Şimdi top AKP’dedir. AKP idam için hazırlığını getirsin, biz de hainlere dünyanın kaç bucak olduğunu gösterelim.
Türk milletinin ismet-i haremine göz dikenleri, saffet ve sancağına el uzatanları cezalandıralım, hadlerini bildirelim” şeklinde ifadede bulundu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim