Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, “FETÖ bu binayı bilindiği gibi milletimizin alın terini, tertemiz emeklerini, dini duygularını sömürerek oluşturduğu ve örgütsel amaçlar için kullandığı maddi kaynaklarla satın almıştı. Bu ekonomik değeri yeniden devletimizin ve milletimizin hizmetine sunmaktan ayrı bir gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Karakeçili Mahallesi Ilıca Caddesi’nde gerçekleştirilen açılışa Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül’ün yanı sıra Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta ilk konuşmayı yapan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, ek bina hakkında bilgi verdi. Yurdagül, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu bina bildiğiniz gibi tarihsel süreç içerisinde değişik isimlerle isimlendirdiğimiz ama artık Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması adıyla silahlı terör örgütü olarak kabul ettiğimiz yapıya ait bir binaydı dershane olarak kullanılıyordu.

Bu yapı, yıllarca Anadolu insanının tertemiz emeklerini, alın terlerini, dini duygularını istismar ederek oluşturduğu kaynaklarla bunun gibi pek çok menkul ve gayrimenkul değere sahip olmuştu. Bugün hem ek bina ihtiyacımızı giderecek hem de yeni icra modelini faaliyete alacak bu binayı hizmete almaktan mutlu olduğum gibi bu tarz bir yapının elinden alınmış bir yeri tekrar milletin ve devletin hizmetine sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu bina 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yapılan mevzuat değişikliği çerçevesinde önce mülkiyeti Hazineye geçti sonra da Adalet Bakanlığı’na devrini sağladık. İcra daireleri adliyelerin en çok görülen yüzü. Dolayısıyla Adalet Bakanlığımız icra dairelerinin hem etkinliğinin arttırılması hem de yakınmalara sebep olan olumsuzlukların giderilmesi için uzun süredir büyük çaba sarf ediyor. Bu kapsamda da yeni icra dairesi modeli devreye alındı. Yeni modelde öncekinden farklı olarak birden fazla dairelerde dosya bazlı çalışmak yerine tek bir icra dairesi çatısı altında alt uzman birimlerin faaliyet göstermesi öngörülüyor. Bu binanın kazandırılması sürecinde büyük katkılarını gördüğüm Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı da bir konuşma yaparak Çorum İcra Dairelerinin bakanlığın yeni uygulaması olan pilot icra uygulamasının 39’uncusu olduğunu söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim