Belediye Başkanı Zeki Gül’e Laboratuvar ve Scada Kontrol Merkezi hakkında bilgi veren Tuncel, merkezde 3 vardiya halinde 7/24 çalıştıklarını belirterek, suyla ilgili titiz bir çalışma içerisinde olduklarını bildirdi.

Çorum’a 3 barajdan su alındığını kaydeden Tuncel, “Yenihayat Barajı’nın su hacmi 26 milyon 703 bin, mevcut durumu ise 4 milyon 258 bin metreküp. Hatap Barajı’nın su hacmi 12 milyon 369 bin, mevcut durumu 3 milyon 813 bin metreküp. Çomar Barajı’nın su hacmi 6 milyon 473 bin, mevcut durumu ise 1milyon 761 bin metreküp.

Barajlar dışında Mürsel, Ayarık, Tarhan, Konaklı ve Pınarbaşı kuyularımız ile Pınarbaşı, Sağmaca, Elmalı ve Kavacık kaynaklarımız var. Nisan 2018 itibariyle içme suyumuzun yüzde 37’sini barajlardan, yüzde 63’ünü ise kaynak ve kuyulardan temin etmekteyiz.

OSB’de ve Bahabey’de olmak üzere iki adet içme suyu arıtma tesisimiz var. Ayrıca OSB, Akkent, Ayarık, Binevler, Bahabey, Çamlık, Melikgazi, Nadık, Kale ve Bağcılar’da depolarımız bulunuyor.

Laboratuvar ve Scada Kontrol Merkezi, 2017 yılında faaliyete başladı. Laboratuvarımız 45 dönümlük Bahabey içme suyu arıtma tesisi arazisi içerisinde yer almaktadır.

Laboratuvarımız su kaynaklarından içme suyu ve depo çıkışlarından, şebeke uç ve ihtiyaca göre ara noktalarından alınan numunelerin kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılmaktadır.

Laboratuvarımız aylık ortalama 7500 kimyasal, 800 de bakteriyolojik parametreye bakılmaktadır” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim