Medya dünyasının ünlü yüzü, televizyoncu, oyuncu ve yazar İclal Aydın, 14 Şubat Sevgililer Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Çorumlu sevenleri ile buluşup kitaplarını imzaladı. Ahlatcı Kuyumculuk’taki imza gününde izdiham yaşandı. Cumartesi günü Çorum’a gelen İclal Aydın'ı görmek ve kitap imzalatmak isteyen vatandaşlar Ahlatcı Kuyumculuk ve Döviz Mağazası’na akın etti.
Burada İclal Aydın’a kitap imzalatmak isteyenler adeta birbirleriyle yarışa girerken, güzel sanatçının sıkışıklığa rağmen yüzündeki gülümsemeyi eksik etmediği gözlendi. Aydın, sevenleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“SEVGİYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İclal Aydın, Türkiye'de kadın cinayetlerinin önlenmesi için hoşgörü ve merhamete ihtiyaç olduğunu söyledi.
14 Şubat başta olmak üzere tüm özel günlerin; anımsanmak ve sevgiyi paylaşmak için vesile olduğunu belirten ünlü sanatçı, şöyle konuştu:
"Bu tür özel günlerin, bizim buluşmalarımıza vesile olması nedeniyle hoş olduğunu düşünüyorum. İnsanları, güçlerinin üzerinde tüketime sürüklediği yolunda değerlendirmeler de var ve bazen acaba çok mu altını çiziyoruz diyorum. Ama bunlar vesiledir. Böyle günler, bayramlar vesiledir. Anımsamak, anımsanmak için, annenizi, babanızı, sevdiğiniz insanları mutlu etmek için birer vesiledir. İnşallah herkes sevdiğini, birbirini daha güzel, daha içten anımsar ki, buna bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Çünkü her zaman yazılarımda da altını çizdiğim bir gerçek var: Annelerimizi, eşlerimizi, aile büyüklerimizi çantada keklik sayarız. Onlar hep evdedir. Düzeni sağlar. Yemeklerini yeriz, ama eline sağlık demeyi ihmal ederiz. Ben bu Sevgililer Günü’nde sevgiyi en çok duymak isteyen annelerin kutlanmasını isterim.”

“OLUMSUZ HABERLER KADIN CİNAYETLERİNİ ARTIRIYOR”
Kadın cinayetleri ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan İclal Aydın “Daha kolay ulaşabildiğimiz ve daha çok duyduğumuz haberlerin, bir yönüyle teşvik edici olduğunu da düşünüyorum. Bu benim kendi görüşüm. Bu haberler saklanamaz elbette, ama olumsuz etkisini de gözardı edemeyiz. ‘Örgütlenelim, yüzümüzü, gözümüzü boyayalım, kan revan içerisinde fotoğraf çektirelim’le de çok etkili sonuçlar çıkabileceğini zannetmiyorum.” dedi.
Sevilen sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anneler merhametli erkek çocuklar yetiştirirlerse ancak bir çözüm olabilir. Kendi yaşadığı sıkıntıları gelinine yaşatmazsa bir kayınvalide, ya da bir anne oğlunu yetiştirirken sadece kendine değil, dünyaya yetiştirirse, çözüm gelir diye düşüyorum. Başı okşanmamış çocuklar elbette günün birinde bunun hesabını soruyorlar. Birbirimize sevgi ve merhamet göstermek zorundayız ki toplum olarak bunun önüne geçelim.”

“OYSA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ SEVCGİ KÜLTÜRÜ”
İclal Aydın, “Sadece kadına şiddet diye adlandırmıyorum ben bunu, şiddet çocuğa da var, bu şiddet toplumumuzda erkeğe de var. O kadar çok baskı altındalar ki sokaktaki hayvana da var. Oysa bizim kültürümüz sevgi kültürüdür. Merhamet kültürüdür. Dinimiz komşumuzu düşünmek üzere bize öğütler veriyor. Şiddet ancak başı okşanan çocuklar ve gerçekten sevildiğini hisseden insanların varlığıyla biter. " diye konuştu.

“ÇORUM SEVDAMIZ”
İmza günü etkinliğine ev sahipliği yapan Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı ise; "Çorum'a olan aşkımızı ve sevdamızı Çorumlu hemşerilerimizle paylaşmak için böyle bir etkinliğe imza atmak istedik. Herkesin 14 Şubat sevgililer gününü kutluyor, sevgi dolu güzel günler diliyorum" dedi.


İclal Aydın, Cumartesi günü 1. sayfadan verilen kendisi ile ilgili haberle de çok mutlu oldu. 

“Toplumsal Sevgi Haftası çok güzel bir girişim olmuş”
Gazetemizin başlattığı “Toplumsal Sevgi Haftası” ile ilgili yayınlanan haberleri okuyan İclal Aydın “Elinize sağlık, gerçekten önemli bir çalışma bu. Şahsen çok mutlu oldum. Çok güzel” dedi. Gazetemizde haberini de görüp okuyan Aydın “Aaaa…Benim haberim çıkmış” diyerek mutluluğunu ifade etti.


İclal Aydın, Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı ile…

Ünlü sanatçı, “Gördüğüme Sevindim” isimli kitabını yüzlerce hayranı için imzaladı…

İşte Ahlatcı Kuyumculuk’ta saatler boyu devam eden izdiham…

Haber: Yusuf ÇINAR Fotoğraflar: Elif Suar TURALI

Editör: TE Bilisim