Hayırsever, “eğitim gönüllüsü”  işadamı Haydar Ali Öztaş, Sungurlu’da faaliyete başlayan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Sungurlu’da 7 kadın girişimci tarafından kurulan Kooperatif, “SEVGİSUN”  adı ve “İçinde Sevgi Barındıran Lezzet” sloganı ile mantı, erişte ve benzeri unlu mamullerin üretimini yapıyor.

Sungurlunun önceki Belediye Başkanlarından Ahmet Karacif ve Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile birlikte Kadın Girişimi Kooperatifini ziyaret eden  Haydar Ali Öztaş, iş hayatının zorluklarına rağmen kooperatifi kuran ve bu aşamaya getiren kadın girişimcileri, girişimcilik cesaretlerinden dolayı tebrik ederek,  iş hayatındaki tecrübelerini kadın girişimciler ile paylaştı, başarılı olabilmeleri  için kendilerine her zaman destek olacağını ifade etti.

Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar da, ilçemizin gelişmesi için birçok alanda özellikle de eğitim alanında büyük katkıları, eserleri olan hayırsever işadamı Haydar Ali Öztaş’ın ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendi amaçlarının da evde oturan kadınların üretime katkıda bulunmalarını, tüketen değil üreten kadın olmalarını sağlamak, yaptıkları işi daha da geliştirerek işsizliğe karşı ilçede istihdam oluşturmak olduğunu söylediler. Haydar Ali Öztaş’ın iş hayatındaki azim, başarı ve tecrübelerinin Kooperatif çalışmalarında kendilerine yol göstereceğini ifade ettiler.

(Selda FINDIK)
 

Editör: TE Bilisim