Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, kamuoyunda iç güvenlik yasa paketi olarak bilinen ancak kendilerinin “demokrasi paketi” dediği yasa tasarısını mutlaka çıkaracaklarını söyledi.
Uslu, son 6 yıl içerisinde 500’ü aşkın molotoflu saldırı yapıldığını, 3’ü güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 7 yurttaşın bu saldırılarda hayatını kaybettiğini, 100’lerce yurttaşın sakat kaldığını ve birçok kamu binasının yandığını belirterek, “Bu yasaya PKK, KCK, DHKPC karşı çıkabilir, bunların karşı çıkmasını da anlıyorum. Ancak muhalefet partisinin ve bazı baroların karşı çıkmasını anlamış değilim. Hayatımız pahasına da olsu bu yasayı çıkartarak devlet malına zarar verilmesini önleyeceğiz” dedi.
Ak Parti Kadın Kolları’nın Genel Kurulu’nda konuşan Uslu, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyledi. Bu oyunların iyi irdelenmesi gerektiğini kaydeden Uslu, “Yaşı müsait olanlar 80 öncesini bilir. Bu ülkede yoksulluk yaşandı, anarşi ve terör yaşandı, işsizlik yaşandı, darbeler ve muhtıralar yaşandı, bunların hepsinin bedelini kadınlar ödedi” şeklinde konuştu.
Ak Parti’ye en fazla kadınların sahip çıktığını kaydeden Uslu, “Kadınlar geçmişte yaşanmış acılar bir daha yaşanmasın istediler. Bu nedenle kadınları bu davanın nesnesi değil objesi olarak görüyoruz” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim