Okullarda yaşanan şiddet olaylarının başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velileri endişelendirdiğini söyleyen Bıçak; “Öğretmen ve öğrencilerin güvenliği kamunun sorumluluğundadır.” dedi.
Bazı ilçelerde eğitime ara verilmesiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Bıçak; “Öğretmenler üzerinden bir algı operasyonu yapılıyor. Öğretmenlerin öğrencileri kaderine terk etmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin can güvenliği için eğitime ara verilmiştir. Terör örgütünün sistematik olarak eğitim kurumlarını hedef aldığını görmekteyiz. Bakanlığın uyguladığı bu tedbir kararı üzerinden kimse siyasi veya sendikal rant elde etmeye çalışmasın.” şeklinde konuştu.
Bireyin en temel ihtiyaçlarından birisi olan “Güvenlik İhtiyacı”nın okullarımızda sağlanabilmesi için okul güvenliğinin çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini belirten DES İl Başkanı Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Dış tehlikeler okul güvenliğinin sadece bir boyutudur. Kamu kurumlarının neredeyse tamamında güvenlik görevlisi bulunurken okullarımızın yaklaşık yüzde altmışında güvenlik görevlisi dahi bulunmamaktadır. Okullara dışarıdan gelen bir kişi çok rahat bir şekilde okulun tüm bölümlerine, sınıf ortamına dahi kontrolsüz bir şekilde ulaşabilmektedir. Gelen ziyaretçilerin kontrol edilmesi ve yönlendirilmesi, veli görüşme odalarının bulunması, okul çevresinde suç işleme olasılığı yüksek veya zararlı madde satıcıları gibi kişilerin tespiti ve önlenmesi, acil durumların etkin yönetilebilmesi açısından okullarımızda olası risklere karşı hazırlıklı uzman bir güvenlik yönetimi gereklidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim