Program, okulun 5/D sınıfı öğrencisi Enes Şen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 7/B sınıfından Fatma Betül Zahir’in Kur’an-ı Kerim mealini okuması ile başladı.
Ardından programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kadir Çatal, Hz. Peygamber’in (s.a.v) tanınması ve örnek alınması gerektiğini söyledi.
Çatal, “Dünya üzerinde Hz. Peygamber kadar hayatının her safhası bilinen ikinci bir insan yoktur. Doğumundan çocukluğuna, gençliğinden yaşlılığına ve vefatına kadar hayatı, yaşam biçimi hep göz önündedir. O, ağlayan, gülen, hüzünlenen, tebessüm eden, acıkan, namaz kılan, dua eden, kendine bildirilenle yetinen, ‘Bende sizin gibi bir kulum’ diyen, kısacası hayatın içinden, bizden biri olan insandır. Hz. Peygamber işte bu sebepten dolayıdır ki; dünya ve ahiret saadeti isteyenlerin örnek alacağı yegâne şahsiyettir” diye konuştu.
Daha sonra okulun Matematik Öğretmeni Sevda Altınok’un hazırladığı ve Hazreti Fatıma’nın hayatının anlatıldığı “Hazreti Fatıma” adlı oyun sahnelendi.
7-C sınıfı öğrencileri tarafından çeşitli şiirlerin de seslendirildiği etkinlikte Türkçe Öğretmeni Hamza Kebbet tarafından hazırlanan “Batıl İnançlar” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Okulun öğretmen, öğrenci ve velilerinin ortaklaşa hazırladığı program 63 hatim duası ve helva ikramının ardından sona erdi.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim