Yurt Konferans Salonu’nda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı’na Kaleli Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli’nin yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Öz’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Daha sonra kürsüye gelen Yurt Müdürü İsmail Tuncel yaptığı açış konuşmasında, Hz. Muhammed’in, Allah tarafından gönderilen “Son İlâhi Elçi” olduğunu vurgulayarak, “Artık O’ndan sonra başka ilahî elçi gönderilmeyecektir. Dolayısıyla O, insanlığın hidayeti ve kurtuluşu için tek umut ve son şansıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bulunan, son hidayet rehberi Allah Rasûlü’nün (sav) insanlığa yol göstericiliğinin devamı ise O’nun en doğru şekilde tanınması, insanlara tanıtılması, daha sonra da bütün bir hayat için örnek alınmasıyla mümkün olacaktır.” diye konuştu.
Ardından Doç. Dr. Yakup Coştu, “Günümüz Gençliği ve Hz. Peygamber Algısı” konulu bir konferans sundu. Hz. Peygamber’in, Allah’ın gönderdiği dini, kendi hayatıyla somutlaştırarak dönemindeki ve sonrasındaki tabi olanlar için örneklik teşkil eden kişi olduğunu belirten Doç. Dr. Coştu, “Hz. Muhammed (S. A.V.), sahabeler ve sonraki Müslümanların İslam’ı tecrübe etmelerinde önemli bir rol model olmuştur.” dedi.
Etkinlikte daha sonra Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğr. Gör. Ebubekir Atalay yönetimindeki Tasavvuf Mûsıkîsi Korosu, birbirinden güzel ilâhi ve kasideler seslendirdi.
Programın son bölümünde Kaleli Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli ve Yurt Müdürü İsmail Tuncel, katkılarından ötürü Doç. Dr. Yakup Coştu, Yrd. Doç. Dr. Selahattin Öz ve Öğr. Gör. Ebubekir Atalay’a birer teşekkür plâketi ile Koro mensuplarına birer teşekkür çiçeği verdiler.
Kutlu Doğum Programı, Yurt Öğrenci Temsilcisi Damlanur Şenel ile Fakülte Temsilcileri Merve Çelik, Merve Topallı, Huri Özkul, Tuçe Şen, İrem Aydın ve Hatice Kübra Akgül’e Emine Ejder Kaleli ve Zehra Emre Kaleli tarafından çiçek verilmesiyle sona erdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim