Çorum genelinde 1100 kişinin katıldığı Yarışma’da dereceye girenler, Çorum Eğitim Derneği’nin düzenlediği bir programla ödüllendirildi.
Turgut Özal Konferans Salonu’nda Cuma akşamı gerçekleştirilen ödül törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, Çorum Eğitim Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Demiral ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Çorum Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mecit Kutu, Ufka Yolculuk Yarışması’nın üçüncüsünün cezaevleri de dâhil olmak üzere tüm yurtta Mart ayında gerçekleştirildiğini söyledi.
Mecit Kutu, Siyer Yarışması’nın Çorum ayağının 29 Mart Pazar günü saat 10.00’da Çorum Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, L Tipi Cezaevi, Sungurlu ve Alaca’da olmak üzere 4 ayrı binada 64 görevli nezaretinde gerçekleştirildiği bilgisini verdi.
Yarışmada dereceye girenlere toplam 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve 18 bin lira para ödülü dağıtıldığını dile getiren Mecit Kutu ayrıca her ilin dereceye giren yarışmacılarına da çeşitli ödüllerin verildiğini söyledi.
Ahmet Baş ve Mesut Cankaloğlu tarafından Kur’an-ı Kerim ve Türkçe mealinin okunmasının ardından Ebru Kalınsazlıoğlu isimli öğrenci “40 Yaşındasın” isimli şiiri yorumladı.
Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır’ın “İdeal İnsan Hz. Muhammed’in Hayatı” başlıklı konferansından sonra ödül törenine geçildi.
Bu bölümde Minikler Kategorisinde ilk üç dereceyi alan Senanur Çetinkaya, Furkan Şentürk ve Ayşe Koçak; Gençler Kategorisinde ilk üçe giren Nur İhsaniye Çorluoğlu, Mehmet Osman Alsak ve Aybüke Sena Ölçer ile Yetişkinler Kategorisinde ilk üç isim Melike Çelik, Mediha Taş ve Lale İşcen’e ödülleri verildi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim