Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, MİSİAD Genel Başkan Vekili Altuğ Çankaya, Genç MİSİAD Genel Başkanı Bilgehan Okumuş, MİSİAD Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer ve Genç MİSİAD Çorum Şube Başkanı Cesur Karaca’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Genç MİSİAD Şube Başkanı Cesur Karaca kürsüye geldi. Cesur Karaca, günümüz gençliğinin sanal bir yaşantı sürdürdüklerini ve Hz. Muhammed (S.A.V)’i yeterince tanımadıklarını belirterek, “Peygamber efendimizin güzel ahlakını, güvenilirliğini, dürüstlüğünü, cömertliğini, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren anlatmamız gerekmektedir. Bu konuda özellikle anne ve babalara büyük görevler düşmektedir.” dedi.
Genç MİSİAD Genel Başkanı Bilgehan Okumuş ise yaptığı selâmlama konuşmasında etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti.
Kur’an Kerim Güzel Okuma Yarışması Karadeniz Bölge Birincisi ve Türkiye Üçüncüsü olan Şaban Erci’nin tilavetinin ardından İl Vaizi Fazıl Saraç katılımcılara “Birlikte Yaşama Ahlâkı” konulu bir konferans sundu.
Daha sonra Naat Okuma Yarışması Çorum ve Karadeniz Bölge Birincisi Ubeydullah Abanuzoğlu’nun Sezai Karakoç’a ait “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” isimli naatı seslendirmesinin ardından Devran İlahi Grubu’nun seslendirdiği eserler ve sema gösterisiyle sona erdi.
(Recep SERBES)



Editör: TE Bilisim