Programa AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Bolat, Erbakan Vakfı Çorum Şube Başkanı Mehmet Aşıla, ASKF Genel Sekreteri Recep Yücel, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Programda ilk olarak İstiklal Marşı ve akabinde Hicret Camii Müezzini İlhami Kurt, Kur’an­ı Kerim okudu.İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Bolat ve Gülabibey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Erdal selamlama konuşmaları yaptılar.
Hz. Muhammed’e Mektup Yarışmasında liseliler kategorisinde 1. olan Beyzanur Özer, katılımcılara mektubunu okudu. İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesinde spor yapan gençler, taekwondo ve wushu gösterisi yaparak izleyenlerden büyük bir beğeni topladı.
Daha sonra sahne alan Sufi­Der İlahi Grubu, semazen eşliğinde ilahiler söyleyerek dinleyenleri mest etti. Abdulsamet Erdal’ın okumuş olduğu naat­ı şerif in ardından Hz. Muhammed’e Mektup Yarışmasında ortaokullar kategorisinde birinci olan Büşra Nur Taşbaş mektubunu okudu.
Daha sonra Huzur Camii Müezzini Hasan Çakmak, katılımcılara Kur’an­ı Kerim ziyafeti sundu. Son olarak İlahiyatçı Eğitimci Yardımcı Doçent Doktor Selahattin Öz, katılımcılara hitaben günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Program sonunda plaket takdimi yapıldı ve Hz. Muhammed’e Mektup yarışmasında ilk 3’e giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim