Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen’in yanı sıra akademisyenler ve az sayıda bir öğrenci grubu katıldı.
Hicret Camii İmam Hatibi İlhami Kurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen yaptı.
Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, Hz. Muhammed (S.A.V)’in bundan çağlar önce Arabistan çöllerini güzel ahlâkıyla nurlandırıp yeşerttiğini belirterek, “Ancak günümüzde Yüce Peygamberimiz’in güzel ahlâkı unutuldukça dünya bir merhametsizlik çölüne dönüştü. Dua edelim ki yeryüzüne yeniden Hz. Peygamber’in güzel ahlâkı hâkim olsun. Ancak o zaman barış ve kardeşlik içinde yaşayabiliriz.” diye konuştu.
Daha sonra Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Doç. Dr. Muammer Cengil, Doç. Dr. Adem Korukçu ve Yrd. Doç. Dr. Özden Kanter’in konuşmacı olarak yer aldıkları panele geçildi.
Bu bölümde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Mehemt Evkuran, Hz. Muhammed’in ilk vahyi aldıktan sonra bir daha Hira Dağı’na hiç çıkmadığını belirterek, “Hz. Muhammed hayatının geri kalan bölümünde daima halkın içinde olmuştur. Sürekli çarşı-pazarda gezmiş, insanların arasında vakit geçirmiştir. O’nun bu davranış biçimi müşrikleri de bir hayli şaşırtmıştır.” ifadelerini kullandı.”



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim