Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda önceki akşam düzenlenen programa Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Devlet Tiyatro Salonu Müdürü İbrahim Yıldız, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Cengil, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. İsmail Yağbat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, Çorum Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Ercan, Alperen Ocakları İl Başkanı Fatih Yücel, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yağmur Çırak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dursun Ali Erzincanlı’nın Hz. Mevlana’nın şiirleriyle dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattığı etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Doç. Dr. Muammer Cengil, açılış konuşmasında Hz. Mevlana’nın Türk ve İslam toplumu için öneminden bahsetti. Cengil’in ardından Hitit Üniversitesi Akademik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Yunus Rıdvan Öztürk, topluluk olarak yeni şeyler söylemek lazım düsturu ile yola çıktıklarını dile getirerek yaptıkları çalışmaları anlattı.
Oğuz Yaylacı’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilirken, Yiğit Can Ölmezcan’ın Neyi eşliğinde Grup Sufi Devran’ın gösterisi beğeni topladı.
Programın sonunda Türk Sanatçı, Ünlü Şair Dursun Ali Erzincanlı, şiirleriyle katılımcıları mest etti.
(Elifsuar TURALI)
Editör: TE Bilisim