Başkan Külcü, cami inşaatı hakkında Etüt Proje Müdürü Köksal Çöldaş, Buharaevler Muhtarı Abdulkadir Erdoğan ve Hz. İbrahim Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Çatal'dan bilgi aldı.
Hz. İbrahim Camii'nde tezyinat çalışmasına bir fırçada bizim desteğimiz olsun diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tezyinat ustasından fırça alarak belirtilen figürleri boyadı. Cami çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Külcü; “İnşallah, kısa süre içerisinde inşaat çalışmalarını tamamlayarak camimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Engelli vatandaşlarımızı, şehrimizde yaptığımız hiçbir çalışmada unutmadığımız gibi bu çalışmamızda unutmadık. Burada da engelliler için raylı asansör sistemini faaliyete geçireceğiz. Caminin alt katına kadınların ve çocukların kullanacağı mahalle Kur'an Kursu için de proje çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
Başkan Külcü, "Çorum Belediyesi'nin her geçen gün ibadethanelere desteği daha da büyüyor. Mahalle Kur'an Kurslarımızın 7 tanesinin inşaatı tamamlanmak üzere, mahalle mescitleri için hayırsever vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz çağrı süresi 25 Haziran’da doluyor. İnşallah bu projemizi de tamamladığımızda şehrimizde önemli bir eksikliği daha gidermiş olacağız. Tüm camilerin bakım onarım ve yenileme çalışmalarını istekler doğrultusunda Belediye olarak yapıyoruz. Bu projeler diğer hizmetlerimizin bereketi. Yaptığımız tüm çalışmalar şehrimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.



MAHALLE SAKİNLERİNDEN BAŞKAN KÜLCÜ'YE TEŞEKKÜR
Külcü, camii inşaatını inceleme esnasında Ramazan ayı münasebetiyle mukabele okumaya gelen kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı.
Mahalle sakinleri Başkan Külcü'ye; "Sizlerin mahallemize yapmış olduğu hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Bizleri unutmuyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun.” derken; Başkan Külcü ise "Biz sizden razıyız. Sizlere hizmetkâr olmak için, sizlere en güzel hizmetleri getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar ile hemşehrilerimizin mutlu olması bizlerin mutluluğunu daha da artırıyor.” şeklinde karşılık verdi.
Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan ve Cami dernek yönetimi Çorum Belediyesi'nin Hz. İbrahim Camii inşaatına çok büyük katkılar sağladığına dikkat çekerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.
Başkan Külcü, Cami inşaatını inceledikten sonra çocuklarla sohbet ederek, onlara iftarlık ikram etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim