Hz. İbrahim Camii'nde Cuma namazı sonrası cami cemaati ile sohbet eden Başkan Külcü, cami, Kur'an kursu gibi ibadethaneleri artık devletimizin ve milletimizin imkânlarıyla hep birlikte yaptıklarını söyledi. Külcü, “Devletimizin kaynaklarıyla yapılan ilk camimiz olan Akşemseddin Camii'nde 5 Haziran 2015 Cuma günü ilk cuma namazını kılmıştık. Hz. İbrahim Camii'nin yapımını da hemşehrilerimiz başlattı ve biz tamamladık” dedi.

Çorum Belediyesi'nin ibadethaneler konusunda yaptığı çalışmanın her geçen yıl arttığına dikkat çeken Başkan Külcü, "İmam Hatip Külliyesi bahçesinde belediyemiz tarafından yapılan dört minareli camimizin açılışını inşallah 5-6 ay sonra yapacağız. Bu camimiz de 2017 yılının eseri olacak. Rabbim ömür verirse 2018 yılı içerisinde 8 tane camimizin açılışını hemşehrilerimizle birlikte yapacağız. Biz bunların hepsini sizin dualarınızla, vergilerinizle yapıyoruz. Tüm camilerin bakım onarım ve yenileme çalışmalarını Belediye olarak yapıyoruz. Bu projeler diğer hizmetlerimizin bereketi. Bizleri bu hizmetlere hizmetkâr kıldığı için Rabbime hamd ediyorum. Camiinin yapılışında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yaptığımız tüm çalışmalar şehrimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

“CAMİLERİMİZİ AYAKTA TUTMAK ZORUNDAYIZ”

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın da yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti. İnşaat aşamasında Çorum Belediyesi’nin cami yapımını devraldığını ve hızlı bir şekilde tamamladığını vurgulayan Müftü Akın, “Belediyemiz 7 tane mahalle Kur'an Kursunu tamamlayıp müftülüğümüze teslim etti. Camilerimizi ayakta tutmak zorundayız.  Çorum, Kur'an Kursları ve camileri ile zengin bir şehir olacak. Böylesine güzel mabedin bu noktaya gelmesinde her türlü imkanı seferber eden Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan ve cami dernek yönetimi camii inşaatına büyük katkılar sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.

Cami gezisinin ardından çocuklarla sohbet eden Başkan Külcü, çocuklara çikolata ikram ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim