Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’da yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığını bildirdi.
Vali Kılıç yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla dün, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu başta olmak üzere emrindeki kurum amirleriyle bir “Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirdi.
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Vali Kılıç, Çorum’da kamu hizmetlerinin iyileşmesinin sürmesini temel hedef aldıklarını belirterek, “Halkımıza daha iyi nasıl hizmet ederiz? Kamudaki hizmet kalitesini nasıl artırırız? Yavrularımıza daha iyi bir gelecek nasıl sağlarız ve analarımızın gözyaşlarını nasıl sileriz? Bütün bunları çalışma arkadaşlarımızla bir kez daha sorguladık, masaya yatırdık.” dedi.
Valiliğe bağlı yaklaşık 40 kurum ve 20 bin personelle hizmet sunduklarına vurgu yapan Necmeddin Kılıç, “Arkadaşlarımızın tümü gönül eridir. Tümü, başında bulundukları kurumu daha iyi yönetme ve halkımıza en güzel hizmeti sunma derdindedir. Bu toplantımızdan yeniden tazelenmiş ve güçlenmiş olarak çıktık. Hepimiz aziz milletimize tatil, soğuk ve karanlık dinlemeden hizmet etmek istiyoruz. Görevlerimizin sonuna geldiğimizde her birimiz yüz akıyla bırakmak arzusundayız.” diye konuştu.
Kurban Bayramı ve 10 günlük uzun bir tatil olması nedeniyle il genelindeki güvenlik tedbirlerini Emniyet ve Jandarma Teşkilatları ile ayrıca masaya yatırdıklarının altını çizen Vali Kılıç, “İlimizden geçen D-100 ve D-790 karayollarında sık aralıklarla kontrollerimiz olacak. Ancak bu kontrollerimiz tamamen halkımızın can güvenliğini sağlamak adına nazikçe yapılacak. Çorum’dan geçen tüm misafirlerimize leblebi gibi ikramlarımızın yanı sıra seyir hâlinde cep telefonu kullanılmaması, hız sınırına dikkat edilmesi ve emniyet kemeri kullanılması yönünde hatırlatmalarımız olacak. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da drone denilen insansız haça araçlarından yüksek ölçüde yararlanacağız.” şeklinde konuştu.

EMNİYET, 100 EKİPLE SAHADA
İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da Teşkilat’ta tüm izinlerin kaldırıldığını hatırlatarak, il genelinde 50 araç ve 100 ekiple alanlarda olacaklarını söyledi. 100 ekibin 52’sinin sırf trafikte olacağını vurgulayan Kolcu, 14 ekibin ise kurban kesim yerlerini kontrol edeceğini dile getirdi.
İl Emniyet Müdürü Kolcu ayrıca 5 maket radar aracıyla hız yavaşlatma gayesiyle yollarda bulunacaklarını bu maket araçların kesinlikle aldatmaya yönelik bir konumda olmayacağını kaydetti.

KIRSALIN GÜVENCESİ: JANDARMA TEŞKİLATI
İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ da 17 ekiple trafikte, 12 ekiple de kırsalda halkın huzur ve güvenliği için hazır bulunacaklarını ifade etti.
Vali Kılıç, İl Jandarma Komutanı Başbuğ ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu sözlerini, tüm yurttaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Malazgirt Zaferi’ni ve Kurban Bayramı’nı tebrik ederek tamamladılar.
(Recep SERBES)  

Editör: TE Bilisim