Halil İbrahim Kaya başkanlığında saat 10.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 13. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 8. Maddesi gereğince 2015 yılı Ağustos ayı gündeminin toplantı sürecince dağılımlarının periyodik olarak Başkan tarafından belirlenmesi ve bu konuda Başkan’ın yetkili kılınması hususu görüşülerek kabul edildi.
Daha sonra Merkez’e bağlı Küçükdüvenci, Mecidiyekavak, Mislerovacığı ve Küçükgülücek köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili maddeler, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2015 Yılı Bütçesi’nin Huzurevi Proje Giderleri ekonomik kodundaki 250.000 TL. ödeneğin alınarak, Plân Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinin Huzurevi Proje Giderleri ekonomik koduna aktarılmasıyla ilgili Valilik’ten Meclis’e havale edilen yazı da görüşülerek karara bağlandı.
Vali Yardımcısı Adem Saçan imzalı söz konusu yazıda, ilimizde yeni yapılacak olan huzurevleriyle ilgili plân, proje, etüt vb. işlerin takibinin İl Özel İdaresi Plân Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce yürütülecek olması nedeniyle bu Müdürlüğe Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinde kayıtlı bulunan 250 bin TL. ödeneğin aktarılması önerildi.
Yapılan oylamada ilgili ödeneğin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinden Plân Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesine aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Merkez’e bağlı Kertme, Hızırdede, Kadıderesi ve Karagöz köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan raporlar da görüşülerek kabul edildi.
(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim