İnönü Anadolu Lisesi öğrencilerinin huzurevini ziyaret etmek istemesi ile başlayan proje, Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda ihtişamlı bir program haline geldi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından konuşan Okul Müdürü Recep Özcan “Projemiz, öğrencilerimizin huzurevini ziyaret etmek istemesiyle başladı, öğretmenlerimiz ise bunun sadece bir ziyaretten ibaret olamaması için bu şekilde bir çalışma yaptılar. Asıl amacımız öğrencilerimizin sorumluluklarının farkına varmaları ve unutmamaları idi. Yaşlılarımızla sohbetler ettiler ve onların tecrübelerinden yararlandılar.

Toplum içinde ne kadar önemli olduklarını onlara hissettirmek istedik. Büyütmeye bir ömür harcadığımız, sevgi ile büyüyen bir çocuk saygıyı da sevgiyi de bilir ve en içten duygularıyla ona sahip çıkar. Yaşlılar bizim onurumuzdur, yaşayan tarihlerimizdir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Umarız yaşlılarımızı yaptığımız etkinlikle ve ziyaretimizle mutlu etmişizdir” dedi.

“Hasta yakınları” adlı tiyatro gösterisinin ardından, yazarlığını, yönetmenliğini ve kameramanlığını üstlenen İnönü Anadolu Lisesi öğrencisi Eray Eroğlu ve İnönü Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ebru Ün’ün seslendirmesini yaptığı “Huzur evinde kalan yaşlıların 1 günü”nü anlatan ve oyunculuğunu bir huzurevi sakininin yaptığı kısa film izleyenleri mest etti.

Programın sonunda İnönü Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serkan İşçi’nin koro şefliğini üstlendiği “müzik ziyafeti”, huzurevi sakinlerinin de koroya dahil olmasıyla, geniş repertuarı ile keyifli dakikalar yaşattı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim