Çorum Özel Hastanesi’nde dün sabah saatlerinde kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden merhume Fevziye Ahlatcı’nın eşi, emekli öğretmen Mehmet Ahlatcı, Meral Özbekiş ve Ahmet Ahlatcı’nın babaları, Sema Ahlatcı, Fazlı Özbekiş ve Sibel Ahlatcı’nın kayınpederleri, Yusuf, Hüseyin Ahlatcı ve Nur Sezikli ile Yağmur, Ahmet Emin ve Ateş Ahlatcı’nın büyük babaları olan, eski ayakkabıcı esnafından Hüseyin Ahlatcı son yolculuğuna uğurlandı.
Hüseyin Ahlatcı için ilk tören Çorum Özel Hastanesi önünde yapıldı. Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve oğulları Ahmet Emin Ahlatcı ve Ateş Ahlatcı’nın taziyeleri kabul ettiği törende Hüseyin Ahlatcı’nın cenazesi morgdan alınarak yapılan duanın ardından Ulucami’ye getirildi.



1960’lı yıllardan başlayarak 1981’e kadar 20 yıla yakın Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunan, Adalet Partisi’nin 1973 seçimlerinde Çorum Belediye Başkan Adayı olan ayrıca Çorumspor başta olmak üzere pek çok sportif, sosyal, kültürel kuruluşta yöneticilik yapan Hüseyin Ahlatcı’nın cenazesi Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından ise Ulumezar’da toprağa verildi.



Ulucami’deki cenazeye Ahlatcı ailesinin eş, dost ve akrabaları ile birlikte emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Çorum eski Valisi Mustafa Yıldırım, emekli Danıştay Üyesi Çorum eski Valisi Hüseyin Poroy, Vali Vekili Adem Saçan, TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM İdare Amiri CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, eski Sağlık Bakan Yardımcısı ve Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas, CHP eski Milletvekilleri Ali Haydar Şahin, Feridun Ayvazoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, daire müdürleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Aynı cenaze namazında İskilip Yerliköy’den gelme Kardeşler Alçı sahibi Sıddık Cengiz Murat ve Halil Tığlı’nın babaları Ahmet Tığlı; Kılıçören Köyü’nden gelme Osman Dalkılıç’ın eşi Rahime Dalkılıç ve Sırçalı Köyü’nden gelme fırıncı Mehmet Köse’nin cenaze namazları da kılınarak toprağa verildiler.
ÇORUM HABER, merhumlar ve merhumeye Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı diler.
 


KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’ya babası Hüseyin Ahlatcı’nın vefatı nedeniyle başsağlığı telefonu etti.







KONUKLARA DALGIÇLAR’DA YEMEK İKRAMI
Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ahmet Ahlatcı babası Hüseyin Ahlatcı’nın vefatı nedeniyle şehir dışından ilimize gelen konuklarını Dalgıçlar Otel’de yemekte ağırladı.
Çorum Özel Hastanesi’nde önceki gün sabah saatlerinde kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Çorum Esnaf Kefalet Kooperatifi eski Başkanı Hüseyin Ahlatcı’nın cenazesi dün Ulucami’de kılınan namazın ardından Ulumezar’da son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze için şehir dışından gelerek Ahmet Ahlatcı’yı acı gününde yalnız bırakmayan Anayasa Mahkemesi Üyesi Çorum eski Valisi Mustafa Yıldırım, emekli Danıştay Üyesi Çorum eski Valisi Hüseyin Poroy, TBMM İdare Amiri CHP Milletvekili Tufan Köse, CHP eski Milletvekili Ali Haydar Şahin, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut ile birlikte Vali Vekili Adem Saçan, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve çok sayıda işadamına cenaze sonrası Dalgıçlar Otel’de düzenlenen yemeğe de katıldı.
Yemeğin sonunda Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikret Çıplak tarafından dua yapılırken, davetliler daha sonra Ahmet Ahlatcı’nın evine giderek taziyelerini ilettiler.
 








(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim