Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son 7 yılda Çorum’da yaptıkları park ve yeşil alan çalışmaları ile Çorum halkının parklardan huzur ve güven içerisinde yararlanmalarına imkan sağladıklarını belirterek şehrin en eski parkları arasında yer alan Hürriyet Parkı’nın da modern bir çehreye kavuşacağını söyledi. Hürriyet Parkı’nın mevcut haliyle Çorum’a yakışmadığını belirten Başkan Külcü, “Hürriyet Parkı, halkımızın yoğun olarak kullandığı parklardan birisi. Kısa bir süre içerisinde Hürriyet Parkı’nda başlayacak olan çalışmalar tamamlandığında şehrimiz modern bir parka daha kavuşmuş olacak.” dedi.
“AĞAÇ KESİLMEYECEK”
Sosyal medyada Hürriyet Parkı’ndaki ağaçların kesileceğine yönelik çeşitli tartışmaların yaşandığına şahit olduklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yine sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.
Külcü yaptığı açıklamada, “Hürriyet Parkı’nda yapacağımız rekreasyon çalışmamızın ihalesi yapıldı. Kısa süre içerisinde çalışmalar başlayacak ve sonbaharda tamamlanacak.
Dün medya yolu ile kamuoyuna paylaşılan yeni görüntüler sonrası ağaç kesimi olup olmayacağına yönelik sorular almaktayız. Ağaç kesimi yapılmayacaktır. Yeşilimizi olduğu gibi koruyacağız. 7 yıldır 200’e yakın park yapan ve 120 bin yetişmiş ağaç diken belediyemiz yeşil dostu bir belediyedir. Çorum, yeşil Çorum olacak” dedi.(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim