CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, CHP yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama programı, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, 19 Mayıs’ın özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi savaşının adı ve bir ulusun var olma veya yok olma mücadelesi olduğunu söyledi.
Atatürksüz bir Çanakkale yaratılamayacağını ifade eden Yaşar, “ 23 Nisan’ı “Kutlu Doğum” kutlamaları ile unutturamazsınız. Yeni modanız “ Kut’ül Amare” ile de milli mücadeleyi gölgeleme hayaline kapılmayın. İçinize sinmese de Çanakkale demek Mustafa Kemal demektir. Kurtuluş savaşı demek Mustafa Kemal demektir” dedi.
19 Mayıs ile tarihten hilafetin, saltanatın, sarayın, haremin, kapıkulluğunun adlarının silindiğini kaydeden Yaşar, “Bunlara özlem duyanlar boş hayallere kapılmasın. Saray meraklıları bilsinler ki yüzyıllardır bu halka sarayların taşlarını taşımaktan ve saraylarda yaşayanların daha uzun yaşaması için savaşmaktan başka bir şey düşmedi” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Tehlikenin farkında olduklarına vurgu yapan Yaşar, “Türk gençliği de tehlikenin farkına varmalıdır. Bizlere düşen korkularımızı yenip kararlılıkla, cumhuriyetin temek değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Çağdaş Türkiye meşalesini taşımaya devam etmektir” şeklinde konuştu.

SUVACI: “TÜRK VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
19 Mayıs’ın Türk devletinin, kuruluşunun dirilişinin başlangıcının atıldığı gün olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise, “ Bugünü kutlamakla ve Türk vatandaşı olmakla gurur duymaktayız. Bağımsızlık için diktaya karşı Ankara’da yürüyen genç kardeşlerin de yanındayız. Türk devleti laik, sosyal bir hukuk devletidir ve bundan da asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Atatürk’ün Türk devletini ordu ve emniyet güçleri yerine Türk gençliğine emanet ettiğini söyleyen Suvacı, gençlerden bunun amacının iyi kavranılması gerektiğinin altını çizdi.
Hünkâr Hacı Bektaşi Parkı’ndaki program Arif Sade Çolak ve ekibinin söylediği şarkı ve türkülerle sona erdi.

ATATÜRK ANITI’NA YÜRÜDÜLER
CHP ve Eğitim-İş, Hünkâr Hacı Bektaşi Parkı’ndaki kutlamanın ardından Atatürk Anıtı’na kadar “fener alayı” yürüyüşü gerçekleştirdi.
Sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “İsyan-devrim-özgürlük”, “Diktaya karşı omuz omuza” gibi slogan atan gençler, çeşitli marşlar eşliğinde yürüdüler. Gençlere, CHP ve Eğitim-İş yöneticileri de eşlik etti.
Atatürk Anıtı’nın önüne kadar yürüyen grup, burada gençliğin Ata’ya seslenişini okuduktan sonra dağıldı.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim