Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çorum Hitit Üniversitesi arasında düzenlenen hükümlülerin eğitim ve iyileştirilmelerine ilişkin protokol kapsamında; ilk seminer Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Akkuş tarafından Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Seminer Salonu’nda verildi. “Türk büyüklerinde şiir dili anlayışı” konulu programda Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası şiir dili alanındaki gelişimin yanısıra Türk büyüklerinin şiir alanındaki anlayışı dile getirildi.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr Harun Bekiroğlu tarafından verilen konferans ise 25 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. “Vicdan adalet ve muhakeme” konulu programda İslam toplumların da Vicdan, Adalet ve Muhakemenin önemi ve toplumları ayakta tutmanın önemi konularında bilgi verildi.
Çorum Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya; Bundan sonraki süreçte Hitit Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamın da Hükümlülerin Eğitim ve İyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim