Çorum Barosu tarafından Av. Altan Akpınar, Av. Hasan Alparslan Bıyıkoğlu ve Av. Kenan Yaşar adına yapılan yazılı açıklamada Van Rescate Hotels’de düzenlenen genel kurulun Çorum Barosu adına oldukça verimli ve başarılı geçtiği bildirilirken, Çorum heyetinin Türkiye’de son dönemde yaşanan hukuksuzluklar karşısında her zaman dik duracağını, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeyeceklerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğunu ve bir olmamız gerektiği konusundaki görüşlerini ileterek görevlerini yapmanın rahatlığı ile ilimize döndüğü kaydedildi.
Van Baro Başkanı Murat Timur’un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun geçen süre içinde avukat meslektaşlarının darp edildiğini ve avukatların birçok sorunla karşılaştığını bildirdiği belirtilen açıklamada önceki dönemlerde Türkiye Barolar Birliği'nin organlarında görev yapan avukatlara plaket verildiği, birliğin çalışma raporu, bilanço, gelir-gider, denetim kurulu raporlarının okunarak kabul edildiği, gündem gereği TBB Hukuk Eğitimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu ile Dekanlar Konseyi tarafından belirlenen “Lisans Düzeyinde Hukuk Eğitimini Değerlendirme Ölçütleri”nin ve uygulanma esaslarının ele alındığı, baroların stajyer sayılarının görüşülmesiyle ilgili maddenin ise geri çekildiği vurgulandı.
Akpınar, Bıyıkoğlu ve Yaşar’ın değerlendirmesinde huzur hakkı gibi ücretlerin ele alındığı kongrenin TBB Başkanı Feyzioğlu’nun delegelere teşekkür konuşmasıyla son bulduğu dile getirilerek Van’ın tarihi ve turistik yerlerinde yapılan gezi hakkında da bilgilere yer verildi.
Editör: TE Bilisim