Av. Ahmet Özdel’in “İşten Çıkarmada Haklar” konusunu anlattığı seminer öncesinde kısa bir bilgilendirme yapan Çorum Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Altan Akpınar, proje kapsamında hedef kitlenin vatandaşlar olduğunu belirterek, “Amacımız vatandaşlarımızı günlük hayata ilişkin hakları konusunda bilinçlendirmek ve hak arama yolları hakkında temel bilgileri vatandaşlarımıza sunabilmek” dedi.

Vatandaşlara “Hak nedir?”, “Bu hakkımı nasıl korurum?”, “Avukatın varlığı, avukatın yardımından yararlanmak neden önemlidir?” gibi konular hakkında bilgi verileceğini kaydeden Akpınar, “Çorum’da proje ortağımız İş Kadınları Derneği ile işbirliği içinde vatandaşlarımıza ulaşacağız ve sonuç olarak toplumda hak, hukuk, hukukun üstünlüğü bilincini yaratmayı hedefliyoruz.

Bu eğitimden geçen vatandaşlarımız, hadi bakalım alıyım elime kalemi, kâğıdı, geçeyim klavyenin başına dilekçemi yazabilirim artık demeyecek. Tam aksine benim hakkım şudur, birisi böyle yaparsa birisi hakkım ihlal edilmiş olacak diyebilecek ve bu durumda bir avukatın yardımından yararlanma bilincine ulaşacak.

ki çağdaş toplumlarda olduğu gibi işler sarpa sarmadan, işin içinden çıkılmaz noktalara gelinmeden avukatın eliyle hakkını alabilen vatandaşlarımız olsun” dedi.

Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli ise toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı nedeniyle Çorum Barosu’nun takdir topladığını söyledi. Hukukun herkes için gerekli olduğunun altını çizen Kaleli, “Dünya artık haklının değil, güçlünün kazandığı bir noktada. Bu nedenle hukuk tam da bu noktada devreye girmeli” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “İşten Çıkarmada Haklar” konusunda detaylı bir sunum yapan Av. Ahmet Özdel, insanın toplumsal bir varlık olduğunu dile getirerek, “Anne-baba olur aile hukukun içine girer, işçi-işveren olur iş hukukun içine girer, ticaret yapar ticaret hukukun içine girer” dedi.

Özdel, yaptığı sunumda işçi-işveren arasındaki karşılıklı haklar, işçinin işten çıkarılması sonucunda alabileceği haklar, işverenin işten çıkarma gerekçeleri ve diğer konular üzerine katılımcılara bilgi verdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim