Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam, Türkiye’ye karşı yapılan bu tavrın kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, “Sayın bakanlarımızın nezdinde sonuna kadar Hükuûmetimizin yanındayız.” dedi.

Sami Çam konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Yarım asırdır ülkemize her konunda müdahil olmaya, dizayn etmeye, darbe yapmaya hevesli olanları beslemeye, ayar vermeye kalkan vahşi kapitalizmin kovboyları yine hadlerini aşmak yolu ile Türk Devletinin bakanlarına yaptırım uygulamak gibi ve Yüce Türk milletini tehdit etmek cüretini göstermişlerdir.

Türk milleti dün olduğu gibi bugünde kimseye boyun eğmemiştir, diz çökmeyecektir, yedi düvelin tekraren düşmanca tavırları varsa buyursunlar.

Milletimiz siz ve sizin gibi emperyalist güçleri iyi tanımaktadır. Ne yüzyıl önce yaptıklarınız, ne 4 Temmuz’u, ne 12 Eylül’ü, ne de 15 Temmuz’u unutmadık. Dost ve müttefik görünümlü düşman olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldunuz.

Asırlar boyu dünyaya nizam ve ermiş bir milletin evlatları hem savaş hukukunu hem adalet anlayışı üst seviyede sergilenmiştir. Tarih boyunca esir olmamış, mandacı olmamış, sömürge olmamış, himaye altında bulunmamış bir milletin çocuklarına böyle bir tavır, olsa olsa tarih bilmemezlik ve cahillikten üç günlük devlet olanların yaptığı hatadır.

Ülkemize ve hükümetimize karşı yapılan bu tavır kabul edilemez. Misli ile karşılık bulmalıdır. Türk Büro-Sen olarak Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu nezdinde sonuna kadar Hükümetimizin yanındayız.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim