Hitit Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada TÜRKAK tarafından AB-0131-P Akreditasyon Numarası ile akredite edilmiş olan HÜBTUAM Personel Belgelendirme Birimi’nin MYK Yönetim Kurulu’nun 29 Kasım 2017 tarih ve 108 sayılı kararı ile sınav ve belgelendirme yapmak üzere YB-0110 kodu ile yetkilendirildiği vurgulandı.

Yapılan çalışmalar neticesinde kuruluşla MYK arasında 4 Ağustos 2016 tarihinde yetkilendirme ön sözleşmesi, 6 Aralık 2017 tarihinde ise yetkilendirme sözleşmesi imzalandığı, kuruluşun toplam 4 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştirmek üzere yetki aldığı ifade edildi. Buna göre HÜBTUAM Personel Belgelendirme Birimi 3. seviye Ahşap Kalıpçılığı, 3. Seviye Betonarme Demircisi, 3. Seviye Betoncu ve 2. Seviye İnşaat İşçisi mesleğinde Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetki aldı.

Öte yandan HÜBTUAM Personel Belgelendirme Birimi’nin açılışı da bugün yapılacak. Toplam 81 meslek dalında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılamayacağı belirtilerek Çorum’da faaliyete geçecek olan ve 4 meslek dalında sınav ve belgelendirme yetkisi alan birimin tanıtımının bugün Kuzey Kampüsü’nde yapılacağı bildirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim