Çorum Belediyesi şehrin ana arterlerinde yaptığı önemli çalışmaların yanı sıra çeşitli sokaklarda da trafiği rahatlatmak adına önemli çalışmalar yürütüyor.

Vatandaşlardan gelen talepleri titizlikle değerlendiren Çorum Belediyesi bu kapsamda uzun yıllardır ihmal edilen Bahçelievler Mahallesi Bahar Sokaklar ile insanların yazın doğayla başbaşa kalarak toprakla uğraşmalarına fırsat sağlayan Çoraklık mevkii Hoyhoy Bağları civarında da önemli çalışmalara imza atmaya başladı.

Yalova Üniversitesi ile birlikte yapılan “Kentiçi Ulaşım ve Trafik Düzenleme” projesi uyarınca Bahabey Caddesi’nde elektrik hatlarının yeraltına alınması, orta röfüj sulamasının yeniden yapılması, modern dönel kavşak ve kaldırım gibi çalışmaları hayata geçiren Belediye ekipleri şimdi de Bahar Sokaklar ile Hoyhoy bağları civarında önemli çalışmalar yapıyor.

Bahçelievler Mahallesi Bahar 9, 11, 43 ve 45. Sokak üzerinde bulunan alanlara 4 yeni park için harekete geçen ve ihalelerini gerçekleştiren Belediye geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kent trafiğini rahatlatmak adına Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Bahar 17. Sokağı mevcutta 5 metre olan yolu 20 metre genişliğe çıkartıyor. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki yolda kazı çalışmalarını bitirmek üzere olan Belediye altyapı çalışması tamamlandıktan sonra yola Bin 530 ton asfalt serimi gerçekleştirecek.

Bahar Sokaklar üzerinde çeşitli bölgelerde bulunan yollarda da kaldırım, altyapı ve yol genişletme gibi çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye ekipleri kentin sıkıcı yaşamından ve boğucu sıcaklarından uzaklaşıp kendilerini doğanın serinliğine bırakmak isteyenlerin ilgi odağı olan Hoyhoy Bağları ve çevresinde de yol çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 20 yıldır bakılmayan bağ yollarına el atan Belediye bölgedeki yollarda genişletme, altyapı ve dolgu işlemlerini sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak yetkililerden alınan bilgiye göre altyapı çalışmaları tamamlanan bağ yollarına asfalt atılacağı, belli bir program dahilinde tüm bölgedeki yolların elden geçirilerek vatandaşların taleplerinin karşılanacağı ancak hepsinin anında tamamlanmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Gerek Hoyhoy bölgesi civarında oturan vatandaşlar gerekse Bahar Sokak sakinleri yıllardır el atılmayan yol ve kaldırımlara Belediye’nin hızlı bir şekilde girdiğini belirterek bu konuda başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ettiler.

Yollarda yapılan çalışmalar nedeniyle zaman zaman toza maruz kalsalar da uzun süredir bekledikleri sorunun çözülmesi adına biraz daha bekleyebileceklerini söyleyen vatandaşlar Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bölgede çok hızlı şekilde çalışmalar yürütmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Mevcut yol ağının iyileştirilmesi ve daha verimli kullanımının sağlanmasının trafik yoğunluğunu da azaltacağını belirten vatandaşlar ekiplerin ayrıca kırık ve yerinden oynayan kaldırım taşlarını sökerek yenileriyle değiştirdiğini de ifade ettiler.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Barış Köy Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Yıldırım, Denetim Kurulu Üyesi Ali Naki Toprakçı ve Kooperatif Üyesi Mustafa Berçin, “Belediye ekipleri Bahçelievler Mahallesi’nde son yıllarda yapılan en güzel çalışmalara imza atıyorlar. Uzun yıllardır ihmal edilen bölgelerden olan Hoyhoy Bağları ve Bahar Sokaklar bu çalışma döneminde tamamen yenilenmiş olacak. Bir çok yerde yol genişletme çalışması ile trafiğin rahatlaması sağlanacak. Hoyhoy ve civarındaki yollarda da genişletme ve altyapı çalışmaları yapılıyor. Daha sonra burada asfalt çalışmalarına başlanacak. Yeni yaptığımız 33 konutluk sitemizin civarındaki yol ve kanalizasyon çalışmaları sürüyor. Bugüne kadar çözülemeyen sorunumuza el atan ve büyük bir hızla çalışmalarını sürdüren başta Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcımız Alper Zahir, Fen İşleri Müdürümüz Mikdat Yıldırım, Su ve Kanalizasyon Müdürümüz Zübeyir Tuncel, Fen İşleri Şefi Oktay Çalışkan ile tüm ekiplerine teşekkürü borç biliriz” diye konuştular.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim